Motosport

MotoGP: Casey Stoner je testni vozač Ducatija

StonerKatar2007uvodna

I službeno je potvrđeno da Stoner postaje ambasador i test vozač Ducatija. Biti će to zanimljiva testiranja.

Iz Ducatija su potvrdili kako Casey Stoner postaje njihov ambasador i test vozač. Uz to što će po ugovoru početkom srpnja uveličati World Ducati Week, Stoner se obvezao odraditi i određeni broj MotoGP testiranja. I dok je dosad u Hondi bio praktično tek počasni test vozač, u Ducatiju će ta njegova uloga vjerojatno biti aktivnija, no još ostaje za vidjeti hoće li se pojaviti i na nekim službenim testiranjima, te se tako nakon tri godine pauze ponovo uhvatiti u koštac s ostalim MotoGP vozačima.

O eventualnim utrkama s pozivnicom zasad nema službenog slova, no ako se to i dogodi, za pretpostaviti je da su najveće šanse da ugledamo Stonera na jednoj od talijanskih MotoGP utrka i/ili u Phillip Islandu gdje je, na svom domaćem terenu, bio nepobjediv od 2007. do 2012. godine, nakon čega se povukao u mirovinu. Ili smo barem tako mislili.

Stoner je u Ducati došao u 2007. i iste im godine donio prvi i jedini naslov, a do kraja 2010. je ulovio 23 pobjede, nakon čega je otišao u Hondu i odmah osvojio drugi naslov prvaka. Nakon Stonerova odlaska, Ducati nije nijednom pobijedio.

1-Stoner Motegi 2007

fbmp ytmp imp