Novosti

Jači, lakši, čudniji: Novi Harley-Davidson Road Glide

H D RoaGlide24 1

Nije to potpuno novi američki tourer, ali Harley-Davidson je znatno promijenio Road Glide, što uključuje i neobičan dizajn.

Umjesto Milwaukee-Eight 114 agregata s 1.868 ccm i 95 KS, Road Glide u 2024. uvodi onaj s oznakom 117, što znači da ima 1.868 ccm iz kojih se pumpa 107 KS. Novi Road Glide je i za 7 kg lakši, ima veće prednje diskove i nove TFT instrumente od čak 12,3 inča, koji zamjenjuju sve dosadašnje analogne instrumente i većinu prekidača.

H D RoaGlide24 2

Ugrađeno je i pojačalo od 200 W za zvučnike audio sustava montirane s unutarnje strane novog poluoklopa s bitno drugačijim LED prednjim svjetlom, koje djeluje čudno i vjerojatno traži privikavanje. Nove „shark nose“ oplate bi trebale smanjiti turbulencije, a povećanju udobnosti pridonose novo sjedalo te stražnji ovjes za 20 mm dužeg hoda.

H D RoaGlide24 CVO

Odmah je predstavljena i CVO verzija, i to ne jedna nego čak dvije. Osnovni CVO Road Glide (gornja fotografija) ima novi Milwaukee-Eight VVT 121 agregat sa 115 KS, ali i Showa upside-down vilicu, Brembo radijalna kliješta, viši upravljač, posebne žbičane naplatke… A onda je tu još i CVO Road Glide ST (donja fotografija), sa čak 127 KS, te sa skraćenim završnim prijenosom, za još žešća ubrzanja.

CVO Road Glide ST

fbmp ytmp imp