Motosport

MotoGP: Aleix Espargaro ostaje s Aprilijom

07 aleix espargar aprilia rs gp 2020

Dok svi bruje o tome hoće li njegov brat Pol završiti u Repsol Hondi, Aleix Espargaro je produžio vjernost s Aprilijom do kraja 2022. godine.

Braća Espargaro i braća Marquez su posljednjih nekoliko dana u središtu MotoGP pozornosti. Naime, pukla je glasina, koju nitko nije izrijekom zanijekao, da bi Pol Espargaro nakon završetka ove sezone mogao okončati suradnju s KTM-om i prijeći u Repsol Hondu. Tako bi Alex Marquez, koji za Repsol Hondu još nije odvozio nijednu utrku, unaprijed dobio otkaz za 2021. godinu, što ne bi dobro sjelo njegovom bratu Marcu Marquezu. A iako bi prema novom ugovoru trebao još 5 sezona voziti za tvorničku momčad Honde, Marc Marquez taj ugovor, u nekom trenutku, može i razvrgnuti. Pa možda završiti na KTM-u. Ili Ducatiju.

I gdje je tu Polov brat Aleix Espargaro. Pa zapravo nigdje, ali slučaj je htio da je on upravo potpisao produžetak ugovora s Aprilijom za 2021. i 2022. godinu. Iako se u prethodne tri sezone kontinuirano žalio na nedovoljno konkurentan RS-GP, na zimskim testiranjima se dalo naslutiti da je Aleix itekako zadovoljan (i brz) s potpuno novim Aprilijinim motociklom pripremljenim za 2020.

I u Apriliji su očito zadovoljni s Aleixom, koji bi tako, s ovim novim ugovorom, bio njihov tvornički vozač punih 6 sezona. Ostaje još za vidjeti tko će mu biti timski kolega iduće sezone. Iannoneu ističe ugovor, a zasigurno ga neće produžiti ako mu ne prođe žalba na suspenziju do lipnja 2021., izrečenu zbog pada na doping testu nakon prošlogodišnje utrke u Maleziji. Kao najizglednija zamjena nameće se Petrucci, dok će oni skloniji senzacijama spomenuti i Doviziosa, pa čak i Rossija, koji je prije četvrt stoljeća započeo svoju karijeru s Aprilijom, pa bi je, valjda, s Aprilijom trebao i završiti.

06 aleix espargar aprilia rs gp 2020

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp