Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N115/Vyrus/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N115/Vyrus/Gallery

Motosport

Moto2 virus

VyrusXX

Malena, ali inovativna talijanska tvrtka Vyrus razvija malo pomaknuti Moto2 motocikl bez teleskopskih prednjih vilica. Osim kao gotov Moto2 proizvod, Vyrus 986 će se isporučivati po principu „sastavi sam", a u pripremi je i cestovni model

U svijetu motocikala ime Vyrus predstavlja slabo poznatu, ali poštovanja vrijednu egzotiku. Radi se o naprednim talijanskim motociklima proizvedenim u vrlo malim serijama i posebnim po robovanju maloj težinu, skupocjenim materijalima i specifičnoj izvedbi prednjeg ovjesa. Doduše, izostanak teleskopske prednje vilice i korištenje oscilirajuće ruke i nije revolucionarna novost, viđali smo ti i ranije na nekim motociklima, a trenutno se slično rješenje ugrađuje na Bimotu Tesi 3D, no ono još uvijek predstavlja pravu egzotiku. To više što bi se Vyrus 986 M2 Factory trebao natjecati u Moto2 prvenstvu, koje, iako su konstruktorima date slobodne ruke, do sad nije iznjedrilo nijedno posebno inovativno rješenje po pitanju ciklistike.

Doduše, Vyrus se ove godine neće natjecati u svjetskom Moto2 prvenstvu, no mogao bi se probijati i dokazivati kroz nacionalna prvenstva, to više što je prognozirana cijena od 55 tisuća Eura itekako konkurentna u tom razredu. Pretpostavljamo da u tu cijenu neće biti uključen i agregat Honde CBR 600 RR, ali zato znamo da 986 M2 Factory već u startu posjeduje vrhunsku Ohlinsovu amortizaciju, Brembo kočnice, Marchesini naplatke... Težina od 135 kg je ujedno i donja granica za Moto2 kategoriju.

Paralelno s tim natjecateljskim modelom, na tržištu bi se trebao naći i cestovni motocikl 986 SL Replica. Neće biti toliko napredan kao M2 Factory, ali će zato biti upola jeftiniji. 25 tisuća Eura nije malo, ali je u rangu sa spomenutom Tesi 3D. Osim toga, Vyrus će izaći u susret svima onima koji u garaži imaju neki razbijeni CBR 600 RR novijeg datuma. Njima će za protuvrijednost od nekih 17 tisuća eura isporučiti okvir, kotače, ovjes i oplate, koje onda treba sastaviti u jednu cjelinu zajedno s agregatom, ispušnim sustavom, kočnicama, elektronikom i pločom s instrumenti preuzetim s CBR-a. Loša je vijest da takav motocikl neće biti moguće registrirati, a dobra je vijest da bi takav kit za konverziju jednog dana trebao biti ponuđen i za Yamahu R6.

{gallery}NOVOSTI/N115/Vyrus/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp