Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N117/Rossi-GP12/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N117/Rossi-GP12/Gallery

Motosport

Rossi za upravljačem Desmosedicija GP12

Rossi-GP12XX

Rossi i Hayden su kao prvi MotoGP vozači isprobali motocikl usklađen s pravilima za iduću sezonu u kojoj se u igru mogu ponovo vratiti litarski agregati

Ducati je prvi započeo s ozbiljnim testiranjima MotoGP motocikla za iduću sezonu, u kojoj se ponovo dopušta korištenje litarskih agregata. Nakon što su Guareschi i Battaini odradili svoj dio testiranja, red je došao i na tvorničke vozače.

Kao poprište testiranja poslužio je Jerez na kojem je tjedan ranije odvožena MotoGP utrka, a nakon 50 odvoženih krugova Rossi je, sasvim očekivano, bio pun hvale za novi motocikl, jednako kao i Hayden koji je Desmosedici GP12 vozio dan kasnije.

Prema pravilima za iduću godinu, agregati od 800 ccm i dalje mogu ostati u igri, ali je otvorena mogućnost da se, uz neka dodatna ograničenja, mogu koristiti i agregati od 1.000 ccm. Za pretpostaviti je da će svi tvornički motocikl prijeći na te kapacitetnije agregate.

Službenih podataka o Desmosediciju GP12 nema, ali Rossijeva izjava kako je GP12 puno zabavniji za vožnju i sklon proklizavanjima stražnjeg kraja jasno sugerira kako su se i u Ducatiju odlučili za korištenje litarskog agregata. Fillipo Prezioso, tehnički guru Ducatija, obznanio je samo to da je u skladu s Rossijevim željama agregat big-bang koncepcije.

Pritom se postavlja pitanje kako su Rossi i Hayden uopće mogli testirati Ducati Desmosedici GP12, budući su testiranja od strane tvorničkih vozača dopuštena samo nakon utrka u Estorilu i Brnu?

Kvaka je u tome da u pravilima stoji kako su izvan ta dva termina zabranjena testiranja motocikala koji udovoljavaju aktualnim MotoGP pravilima, a s obzirom na to da Desmosedici GP12 ne udovoljava aktualnim nego budućim pravilima, u Ducatiju su odlučili iskoristiti rupu u zakonu.

Uskoro se očekuju i slična testiranja Yamahe, dok će Honda zbog problema uzrokovanih potresom možda morati odgoditi početak testiranja svog motocikla za 2012.

{gallery}NOVOSTI/N117/Rossi-GP12/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp