Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N127/Bol-dOr/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N127/Bol-dOr/Gallery

Motosport

Kawasaki osvojio Bol d'Or

Bol-dOrXX

Bilo je to jedno od najnapetijih i najzahtjevnijih 24 sata Bol d'Ora. Po promjenjivim uvjetima i niskim temperaturama najbolje se snašla momčad SRC Kawasaki, iako je i Suzuki bio jako blizu

Utrke izdržljivosti namijenjene su samo pravim muškarcima, ali čak su se i oni na ovogodišnjih 24 sata Bol d'Ora teško nosili sa zahtjevnim uvjetima na stazi. Kao da iznimno niske temperature (koje su se tijekom noći spuštale gotovo na razini smrzavanja) nisu bile dovoljne, stvari bi svako malo zakomplicirala i kiša. Takva je meteorološka situacija zatekla mnoge, pao i one najbolje, kao što je Vincent Phillippe iz momčadi SERT, koji je pao nakon četiri sata i slomio ključnu kost. Svejedno, Phillipe se vratio u garažu, nakon čega su se preostalih 20 sati za upravljačem izmjenjivali samo Fabien Foret i Anthony Delhalle.

Iako su se nakon popravka oštećenog motocikla spustili na 5. mjesto, te su pred kraj utrke pogriješili u izboru Dunlopovih guma, Foret i Delhalle su nakon 781 odvoženih krugova završili kao drugi uz zaostatak od samo 1 minutu i 45 sekundi za pobjedničkom momčadi SRC Kawasaki, u sastavu Julien Da Costa, Gregory Leblanc i Olivier Four. Kombinacija Kawasakija ZX-10R i Pirellijevih guma je odlično funkcionirala u promjenjivim uvjetima na stazi, s time da je po kiši najveći dio posla odrađivao Olivier Four.

Neizvjesna je bila i borba za treće mjesto u kojoj su sudjelovale dvije momčadi Yamahe. Na kraju je s pet krugova zaostatka za pobjedničkim Kawasakijem najnižu stepenicu podija osigurala austrijska momčad Monster Energy Yamaha YART (Jerman, Martin, Giabbani) s manje od minute razmaka u odnosu na momčad Yamaha GMT 94 (D. Checa, Foray, Lagrive). S velikih 16 krugova zaostatka peta je bila još jedna momčad Yamahe pod nazivom Yamalube Folch, dok se na visoko 6. mjesto probila momčad 3D Endurance koja je pobijedila u Superstock klasi, te je tako Kawasakiju osigurala dvostruko slavlje.

Od ostalih momčadi koje bi trebale igrati važnu ulogu u ovogodišnjem WEC prvenstvu, najviše se probila Honda TT Legends, koja je nakon pada i 20 minutnog popravka motocikla, završila kao 6. u klasi i 9. ukupno. Još su manje sreće imali prošlogodišnji viceprvaci iz momčadi BMW Motorrad France, koji su dva motocikl uništili još na kvalifikacijama, a onda je Cudlin stavio točku na i padom u drugom satu utrke, nakon čega više nije bilo moguće popraviti motocikl. Bila je to prva od pet utrka ove sezone, a sljedeća se ima održati 9. lipnja u Kataru, nakon čega preostaju okupljanja u Suzuki, Oscherslebenu i Le Mansu.

{gallery}NOVOSTI/N127/Bol-dOr/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp