Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N127/BSB/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N127/BSB/Gallery

Motosport

Utrke koje vrijedi gledati

BSBXX

U nedostatku WSBK i zadnjih godina pomalo učmalih MotoGP utrka, svakako probajte pogledati koju utrku uzbudljivog britanskog superbike prvenstva

Proteklog vikenda održale su se dvije uzbudljive utrke na stazi Truxton. Za razliku od one prethodne koja je održana na Brands Hatchu - Indy (skraćenom dijelu staze) po tipično otočnom vremenu tj. kiši, koja je česti pratitelj ovog prvenstva, ovoga puta su natjecatelji imali malo bolje uvjete.

U prvoj utrci je zasjao Ian Lowrey (Honda - Padgetts Racing) koji je taj vikend bio neočekivano brz, a vodstvo je preuzeo od aktualnog prvaka Tommyja Hilla (Swan Yamaha). Hill je u zadnjim krugovima utrke počeo gubiti grip na zadnjoj gumi, te nije mogao odbiti napade dobro raspoloženog Lowreya. Kao treći kroz cilj je prošao australac Josh Brookes (Tyco Suzuki), a iza njega su se naredala dva Kawasakija.

Prvi kroz cilj je prošao onaj Shane Brynea, koji se jako dobro snašao na novom stroju, a iza njega onaj njegovog timskog kolege iz Rapid Solicitors Kawasakija – Stuarta Eastona, povratnika u prvenstvo nakon prošlogodišnje teške nesreće. Prošlogodišnji Hillov timski kolega, a ove godine na Samsung Hondi Michael Laverty, nakon izuzetno loših kvalifikacija prošao je ciljem sedmi ispred timskog kolege i pobjednika prve kišne utrke Jona Kirkhama.

Najviše nas je interesiralo kako će se u BSB-u snaći Nitro Haga na Swan Yamahi. Nakon lošije kvalifikacije od one Lavertyjeve, kao 16. je startao prvu utrku dana, ali je uskoro odustao radi tehničkog kvara. U drugoj utrci se uspio u jednom trenutku probiti do šeste pozicije da bi na kraju ciljem prošao kao deseti.

Malo bolje se snašao bivši superbike prvak Italije i prošlogodišnji timski kolega Chaza Davisa u svjetskom supersportu, Luca Scassa (Honda - Padgetts Racing). Pun samopouzdanja i izuzetno brz na nepoznatoj stazi, prvu utrku završio je kao osmi, a drugu šesti.

U drugoj utrci dana briljirao je i inače izuzetno agresivni Josh Brooks, prestigavši u posljednjim krugovima redom vodeću četvorku Lowry, Easton, Byrne, Hill.
Sve u svemu Truxton nam je pokazao da će BSB i ove godine biti uzbudljiv, čak bi se usudili reći da je to možda i trenutačno najuzbudljivije prvenstvo. Ako ne vjerujete, pogledajte link s prošlogodišnjom borbom Hilla i Hopkinsa u završnici prvenstva.

Završna borba Hilla i Hopkinsa


  



TRENUTAČNI POREDAK
(nakon tri utrke)
1. I. Lowry 49
2. J. Brookes 47
3. J. Kirkham 43
4. T. Hill 40
5. S. Byrne 38
6. S. Easton 24
7. J. Westmoreland 22
8. A. Seeley 21
9. L. Scassa 18
10. M. Rutter 16

{gallery}NOVOSTI/N127/BSB/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp