Motosport

Leljak pobijedio Šipeka u Pakracu

PakracXX

U Pakracu je prvenstvena priredba u motokrosu tradicionalno posvećena veličanstvenoj akciji „Bljesak“ iz Domovinskog rata.

Može se kazati simbolično, da su na stazi zabljesnuli Marko Leljak (KTM), koji je boljom drugom vožnjom ukupno pobijedio legendarnog nenada Šipeka (Yamaha) u najjačoj, MX Open konkurenciji, te mladi Luka Križnik (Yamaha), koji je po prvi put trijumfirao u MX2 kategoriji, ispred starijih i iskusnijih Hrvoja Karasa (Yamaha) i Mateja Jaroša (Kawasaki).

Nakon što je Šipek pao, a Leljak tako dobio priliku za pobjedu na prethodnom natjecanju u petrinjskoj Zelenoj dolini, u Pakracu je „Leteći Zagorec“ dominirao u prvoj vožnji, ispred Leljaka, dok je u zajedničkom nastupu sa MX2 vozačima, jedan od najagresivnijih, branitelj tog naslova Matej Jaroš pao i zaostao.

U drugoj utrci Marko Leljak je u drugom krugu prestigao Šipeka i do kraja samo povećavao svoju prednost. U MX Open ukupno je slavio Leljak, ispred Šipeka i Danijela Božića (KTM), dok je 15-godišnji Luka Križnik obranio veliku prednost iz prve vožnje, ispred Karasa i Jaroša.

U MX 85 ove sezone Matija Kelava (KTM) još ne zna za poraz. Bio je najbolji, ispred Luke Crnkovića (KTM) i martina Kaića (Yamaha). Isto tako dominira i mladi Nikola Hranić (KTM) u juniorskoj MX 65 kategoriji., u obje vožnje ispred Mihaela Goleca i Dominika Piskora (oba KTM).

Ambiciozna i talentirana djevojčica Mia Ribić (KTM) superiorna je muškoj konkurenciji među najmlađima, u MX 50. Pobijedila je također u obje utrke ispred Tomislava Kakše (Polini) i novaka u MCK Jaska Patrika Ujčića (KTM).

Kod veterana, izostanak favorita Ivice Hukmana iskoristio je za slavlje Dominic Tešić, ispred svog brata Sashe (oba KTM), te Krešimira Besednika (Honda), Marina Bankovića (KTM) i drugih...

U konkurenciji B – ligaša, pobjednik Open kategorije bio je neuhvatljivi Janko Martinac (Suzuki), koji je najavio dogodine nastup među seniorima, ispred Renata Sokolovića (KTM) i Darija Ivanuša (Kawasaki). U B – 250 pobijedio je Josip Pavlečić, ispred Enija Petkovića (oba Kawasaki), te Josipa Horvata (Honda). U toj konkurenciji boduju se i žene, ali je nastupila samo Marina Banković (Kawasaki), plasiravši se ukupno na osmo mjesto.

fbmp ytmp imp