Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N128/MH41-osvrt/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N128/MH41-osvrt/Gallery

Motosport

41. Motohappening

MH41-osvrtXX

Uz već tradicionalnu kombinaciju treninga, utrka i rekreativnih vožnji, 41. izdanje Motohappeninga donijelo je i poslastice u obliku stunt-showa i Oldtimer utrke

Protekli je vikend održan prvi ovogodišnji, a ukupno 41. Motohappening. Iako je subota donijela poprilično vjetrovito i prohladno vrijeme, ono je ipak više smetalo pasivnim promatračima nego onima koji su izlazili na stazu. Nakon obilnih porcija treninga, podijeljenih u tri grupe prema brzini vozača i prekinutih samo odlično popunjenom rekreativnom vožnjom, usljedile su i dvije utrke.

Prvi su na stazu izašli sudionici Aprilia-Spyke-Vemar kupa, pri čemu je ukupnu pobjedu i pobjedu u Spyke-Vemar kupu odnio Matija Gorički dok je među hrvatskim vozačima Aprilia kupa najbolji bio Mario Oreški. Nakon toga je usljedila i utrka podijeljena u čak 6 klasa u kojoj je Marko Erceg jedno vrijeme vodio na Apriliji Tuono, ali su ga do kraja utrke ipak obišli Dario Horvat, pobjednik u klasi No Limit 1000 i Marin Ivanov, pobjednik u klasi 600. Nakon kratke pauze i podijele pehara najzaslužnijima, akcija se ponovo vratila na ciljnu ravninu gdje je održan uvijek atraktivan stunt show. U konkurenciji tri akrobata na skuterima najbolje ocjene sudaca zaradio je Matija Podhraški, dok je među 4 vozača motocikala svojim trikovima najviše oduševio Jure Križman.

Nedjelja je donijela osjetno mirnije i toplije vrijeme, te uobičajeni raspored treninga, rekreativne vožnje i ponovo treninga. U 16 sati su na red došle i utrke, a prva među njima je bila i ona najprestižnija u kategoriji No Limit. Konkurencija je bila poprilično žestoka, no Marko Erceg, ovaj put na BMW-u S 1000RR nije imao pravog konkrenta te je pobijedio s 3,5 sekunde prednosti ispred Karima Babića i 13 sekundi ispred Daria Horvata. Pritom je u posljednjem krugu odvozio i odlično vrijeme od 1:30.258 bez obzira na to što je u zagrebačkom zavoju umalo doživio katapult. U klasi 600 je trebalo biti jednako napeto, no na kraju je Luca Tommasini dosta uvjerljivo slavio ispred Alexa Radmana, obojica na Triumph Daytonama 675, dok je Marin Ivanov, jedan od glavnih favorita, pao u 2. krugu.

Obračuni u klasama za serijske motocikle ranije su prekinuti zbog košute koja je baš u to vrijeme odlučila protrčati stazom, no ostalo je zabilježeno da su pobjede po kategorijama odnijeli Luka Kajunić, Ivan Ferjan, Marijan Mišković i Matko Primož. Treća utrka dana bila je doista šećer na kraju. Jeršin i Čepon odjurili su daleko naprijed ka pobjedama u klasi BOT i Naked, no zato je bilo zanimljivo gledati Triumphe, Nortone, Moto Guzzije i Ducatije koji su u kategoriji Oldtimer jurili i brže nego što to njihovim godinama pristoji. Po kategorijama pobjede su ostvarili Jure Lampe (Moto Guzzi), Emil Mokrovčak (Suzuki), Giralomo Croce (Ducati), Emil Korpar (Norton) te ukupno najbrži Zoran Salopek na Hondi. Usljedila je još jedna podjela pehara i spuštanje zastora na 41. izdanje Motohappeninga.

Rezultate utrka pogledajte ovdje.

{gallery}NOVOSTI/N128/MH41-osvrt/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp