Motosport

Šipek i Leljak u Osijeku jednaki po bodovima

MX-PHXX

U Osijeku je održana, na novoj stazi u Adrenalin parku, pretposljednja priredba sezone otvorenog motokros Prvenstva Hrvatske.

U najjačoj, MX Open konkurenciji, Nenad Šipek (Yamaha) i Marko Leljak (KTM) bili su izjednačeni po bodovima, ali je slavio Šipek, zbog pobjede na drugoj utrci. „Leteći Zagorec“ zadržao je šest bodova ukupne prednosti, ali će odluka o prvaku pasti ipak tek na zadnjoj priredbi, 2. Rujna na Mladini. Treći u Osijeku očekivano je bio Danijel Božić (KTM), a slijedili su Igor Ermakora (KTM), Danko Braim (Kawasaki) i drugi...

U MX2 konkurenciji izostao je branitelj naslova Matej Jaroš (Kawasaki) što je olakšalo put do pobjede ukupno vodećem Hrvoju Karasu (Yamaha), dvaput najbržem ispred mladog Luke Križnika i Brune Porobića (oba Yamaha).

U MX 85 Matija Kelava (KTM) i dalje ne zna za poraz. Opet je slavio dvostruku pobjedu, ispred Luke Crnkovića (KTM) i Martina Kaića (Yamaha). U toj kategoriji karakter otvorenog prvenstva potvrdio je mladi Slovenac Jan Pancar (Yamaha), uspješan drugi ukupno, odmah iza Kelave.

U MX 65 zbog bolje druge vožnje, lider natjecanja Nikola Hranić ukupno je bio bolji od Antonija Ivšića, a slijedili su Mihael Golec i Dominik Piskor (svi KTM).

Kod najmlađih, u MX 50, braniteljica naslova Mia Ribić također je u obje utrke bila najbrža, ispred novaka u prvenstvu Patrika Ujčića, te Jelene Kundid i Enole Šamu (svi KTM).

Kod veterana slavio je Dominic Tešić (KTM), u B – ligi Open Renato Sokolović (Kawasaki), a u B – 250 Josip Horvat (Honda).

Ekipno, kod seniora najbolji klub bio je KIA – Božić, kod juniora MCK 97 iz Ključa Brdovečkog, a u B – ligi Moto Sport Osijek.

Među timovima sponzora, najuspješniji kod seniora bio je Valvoline MX Šipek, kod juniora Valvoline Rens # 1, a u B – ligi MŠD Zabok.

fbmp ytmp imp