Motosport

Pobjede Micheka i Fontanesi u Šenkvicama

SenkviceXX

MX3 prvenstvo svijeta, zajedno s WMX prvenstvom svijeta za žene u motokrosu, nastavljeni su u Šenkvicama, u Slovačkoj. Dvostruki pobjednici bili su Čeh Martin Michek (KTM), te sjajna Talijanka Chiara Fontanesi (Yamaha).

Martin Michek bio je najbrži u obje utrke, ukupno ispred najbržeg na kvalifikacijama, Slovenca Klemena Gerčara (Honda), te vodećeg ukupno, Austrijanca Matthiasa Walknera (KTM). Slijedili su; finski rutiner Antti Pyrhonen (Honda), Austrijanac Michael Staufer i Čeh Petr Bartoš (oba KTM) i drugi...

Ukupno i dalje vodi Matthias Walkner s 261 bodom, ali mu je Klemen Gerčar s 236 bodova sve bliže i ne krije ambicije u borbi za prvaka. Treće mjesto drži austrijski as Gunther Schmidinger 227, a slijede; Martin Michek 219, Antti Pyrhonen 213, Matevž Irt 173 itd.

Chiara Fontanesi nastavila je veliki niz pobjeda, a u Šenkvicama je bila dominantna na svim treninzima, kvalifikacijama i utrkama. Zanimljivo je da je prvih osam vozačica zabilježilo jednake plasmane u obje finalne utrke; slavila je Fontanesi, ispred Irkinje Natalie Kane (KTM), zemljakinje Francesce Nocere (KTM), Njemice Anne Borchers i Švicarke Virginie Germond (obje Suzuki), Francuskinje Justin Charroux (Yamaha), Nizozemke Britt van der Wekken (Honda) i Marianne Veenstra (KTM) itd.

Chiara Fontanesi uvjerljivo vodi ukupno, s 291 bodom, ispred Natalie Kane 222 i Britt van der Wekken 200, a slijede; Justine Charroux 174, Francesca Nocera 171, marianne Veenstra 169, Anne Borchers 160 itd.

fbmp ytmp imp