Motosport

Pobjeda Sherwooda u Madridu

RB-MadridXX

Gospodarska kriza koja potresa Španjolsku, kao da nema odjeka u njihovom vrhunskom sportu. Briljiraju nogometaši, tenisači, motociklisti...

I u Freestyleu imaju branitelja naslova najprestižnije svjetske serije – Red Bull X – Fighters, Danyja Torresa. Nakon otkazivanja natjecanja, zbog lošeg vremena u Istanbulu u Turskoj, treća runda tog spektakla održana je na kultnom mjestu, stadionu za koride – Plaza de toros de Las Ventas u Madridu. Tamo su vođene velike borbe u ovoj aktobatskoj motokros disciplini, a slavu je stekao nenadmašni FMX majstor, američki „kauboj“ Travis Pastrana.

Ove sezone u Madridu se okupilo 20 tisuća gledatelja. Zdušno su brodrili svog ljubimca i favorita Danyja Torresa. On se probio do finala i tamo je zaustavljen od mladog novozelandskog super – talenta Levija Sherrwooda. „Kiwi“ je na taj način preuzeo i ukupno vodstvo. Dvije runde prije kraja natjecanja (preostale su još priredbe 11. Kolovoza u Munchenu, te 6. Listopada u Sydneyu).

Dvoboj Torresa i Sherwooda u finalu u Madridu bio je jedan od najuzbudljivijih dosad. Obojica su oduševili publiku sjajnim predstavama, a trijumf Novozelanđanina je zaslužen.

I treće mjesto pripalo je Španjolcu, sve boljem Maikelu Meleru, koji je nadmašio odličnog Francuza Thomasa Pagesa. (Na slici; Sherwood, Torres i Melero slave na podijumu u Madridu).

Slijedili su Japanci, Taka Higashino i Eigo Sato, Čileanac Javier Villegas, Australac Blake Williams, slavni Švicarac Mat Rebeaud, koji na žalost nije bio ni sjena onog velikog majstora, višestrukog pobjednika ove serije i svjetskog prvaka, Amerikanci Wes Agee i Todd Potter, daleko od forme kojom su briljirali na prethodnoj FMX priredbi u njihovom Glen Helenu, te Francuz Jeremy Rouenet.

Ukupno sad vodi Levi Sherwood, s 230 bodova, ispred Javiera Villegasa 150 i Todda Pottera 145. Slijede; Thomas Pages 135, Dany Torres 130, Rob Adelberg 1¸15, Eigo Sato 100, Maikel Melero 85, Wes Agee 80, Josh Sheheen 55, Andre Villa i Taka Higashino po 45, Mat Rebeaud 35, Edgar Torronteras 30, Blake Williams 25, Nick Dunne 15, Martin Koren 10 i Jeremy Rouenet 5.

fbmp ytmp imp