Motosport

Stoner lovi Lorenza

MotoGP-LagunaSecaXX

Stoner je pobijedio u Laguna Seci, no nije uspio ozbiljnije smanjiti bodovni zaostatak za Lorenzom

Već tamo negdje nakon drugog zavoja postalo je jasno da pravo razmišljanja o pobjedi ima već uobičajeni trojac Lorenzo, Pedrosa i Stoner. Oni su upravo u tom redoslijedu odradili prvi dio utrke, da bi onda Stoner prvo obišao Pedrosu, a nakon dugog studiranja i Lorenza. Iako su se dosta dugo držali na okupu, Stoner je u završnim krugovima bio neuhvatljiv i prošao je ciljem 3,5 sekunde prije Lorenza, odnosno 7,6 sekundi prije Pedrose.

Spies je dvije trećine utrke držao četvrto mjesto, no onda se njegova očajna sezona nastavila padom nakon što je u famoznom „corkscrew“ zavoju kolabirao stražnji ovjes njegove Yamahe. Tako su u borbi za četvrto mjesto ostali vozači Tech 3 Yamahe, pri čemu je Crutchlow na milimetar slijedio Doviziosa, ali ga sasvim atipično za njega, nije pokušao i napasti u zadnjem krugu. Čast Ducatija spasio je Hayden osvajanjem 6. mjesta, dok je Bradl u svom prvom nastupu na ovoj zahtjevnoj stazi završio kao solidan 7., izmičući cijelo vrijeme Rossiju, koji je u samoj završnici utrke pao na ulazu u „corkscrew“.

Tako je 8. mjesto s velikim zaostatkom pripalo Bautisti, dok je deveti bio Espargaro, ujedno i jedini vozač na CRT motociklu koji nije zaostao za cijeli krug. Pritom je skinuo skalp i Abrahamu, koji se nakon duge pauze zbog ozljede vratio na privatni Ducati, dok su pozicije od 11. do 14. mjesta s krugom zaostatka redom prisvojili de Puniet, Hernandez, Edwards i Silva. Ostali nisu završili utrku, uključujući tu i Toni Eliasa, koji se nakratko vratio u MotoGP, kako bi zamijenio ozlijeđenog Barberu.

U skladu s tradicijom, vozači klase Moto2 i Moto3 su preskočili okupljanje u Laguna Seci, ali zato neće propustiti utrku Indianapolisu koja će se održati tri tjedna kasnije.


fbmp ytmp imp