Motosport

Pobjeda Pagesa u Münchenu

PagesXX

RED BULL X – FIGHTERS Freestyle motokros svjetska serija nastavljena je predzadnjom ovosezonskom priredbom pred trideset tituća gledatelja na Olimpijskom stadionu u Münchenu, u Njemačkoj.

Senzacionalnu pobjedu je izborio francuski as Thomas Pages, svoju prvu u karijeri na tom natjecanju. U finalnom obračunu nadmašio je branitelja naslova, Španjolca Danyja Torresa. Treće mjesto pripalo je Japancu Eigu Satou, koji je bio bolji od Čileanca Javiera Villegasa, nakon zaista žestokog boja.

Thomas Pages slavio je iako nije izveo ni jedan dvostruki salto unatrag, što je praktično zaštitni znak akrobata ove discipline. Istina, dao je naslutiti kako on to može kad poželi. Pages je ovaj put zadivio izvođenjem nekih trikova od kojih je publici zastajao dah, među njima i tri možda najteža koja su poznata ljubiteljima FMX-a.

-Bila je to najstrašnija priredba na kojoj sam dosad sudjelovao – izjavio je očito presretni Thomas, nakon trijumfa u Münchenu – Imao sam večeras gomilu vrućih letova i to me je nosilo do samog kraja!

Iza spomenute četvorice najuspješnijih plasirali su se; Španjolac Maikel Melero, pobjednik prošle priredbe u madridu Novozelanđanin Levi Sherwood, Australac Rob Adelberg, Francuz David Rinaldo, domaći as Hannes Ackerman, bivši prvak svijeta i višestruki pobjednik ove serije Švicarac Mat Rebeaud, Australac Blake Williams i Francuz Remi Bizouard.

Ovim svojim pothvatom Thomas Pages izjednačio se po ukupnim bodovima s liderom natjecanja Levije Sherwoodom i sad su zajedno u vodstvu, s 235 bodova. Očigledno će se između njih dvojice tražiti novi prvak, na posljednjem natjecanju sezone, početkom listopada u Sydneyu, u Australiji. Slijede; Dany Torres 185, Javier Villegas 175, Eigo Sato, Todd Potter i Rob Adelberg po 145, Maikel Melero 130, Wes Agee 80, Josh Sheehan 55 i drugi...

fbmp ytmp imp