Motosport

Križnik i Hranić pobijedili u Sloveniji

SlovenijaXX

Otvoreno Prvenstvo Slovenije u motokrosu nastavljeno je u Šentvidu pri Stični. Nastupila su i dvojica hrvatskih vozača, Luka Križnik (NA SLICI) i Nikola Hranić.

Luka Križnik (Yamaha) trijumfirao je u MX 125 konkurenciji, ispred domaćih aduta Aljoše Molnara (Suzuki) i Luke Kutnara (KTM), dok je mladi Nikola Hranić (KTM) slavio u kategoriji MX 65, ispred slovenskih nada Maksa Maussera i Staše Braniselj (oboje KTM).

U najjačoj konkurenciji, MX Open, dvostruki pobjednik bio je trenutno vodeći slovenski motokrosist Klemen Gerčar (Honda), u obje utrke ispred Tonija Muleca (Honda), Thea Urbasa (Kawasaki), te Erika Slaveca, Martina Podgornika, Geralda Lampla (svi KTM), Boruta Koščaka (Yamaha), Boruta Križana (Husqvarna) i drugih...

Denis Vačovnik (Yamaha) bio je najbolji u MX 85, ispred Jake Završana, Patrika Kneza i Jana Hribara (svi Suzuki), Žana Brinovšeka (Yamaha), Mihe Bubniča (KTM) itd.

Kod najmlađih, u MX 50, pobijedio jeGal Zupančič, ispred Jake Oseka, Lana Cuznara i Gala Hauptmana (svi KTM).

U konkurenciji veterana slavio je Alojz Vogrinc, ispred Igora Pancara i Stanislava Drobnea (svi Yamaha), a slijedili su; Emmerich Lampl (Kawasaki), Stane Pečjak (Suzuki) Ciril Jeraj (Honda) i drugi...

Zanimljivost uz ovo natjecanje u Sloveniji je velika kiša, koja se sručila na stazu i prouzročila otkazivanje drugih vožnji kod mlađih uzrasta, no priznati su im za poredak rezultati iz prvih utrka.

fbmp ytmp imp