Motosport

FIM Gala u Monte Carlu

slikaXX
U Monte Carlu su na tradicionalnoj FIM Gala svečanosti proglašeni najbolji svjetski vozači


Tradicionalna FIM Gala svečanost na kojoj se nagrađuju svjetski prvaci i drugi laureati u motociklističkom sportu održana pred više od 500 uzvanika u prestižnoj Dvorani zvijezda Sporting Monte Carlo. U njihovom su predstavljanju uživali i brojni gledatelji koji su pratli TV prijenos širom svijeta.

Nagrade su, među inim, primili: Jorge Lorenzo, Antonio Cairoli, Max Biaggi, Jeffrey Herlings, Antoine Meo, Ryan Villopoto, Marc Marquez, Matthias Walkner, Toni Bou, Sandro Cortese, Chris Holder i drugi, a među vozačicama; Laia Sainz, Chiara Fontanesi, Cornelia Liparotti, Emmanuelle Clair itd. Svoje nagrade su dobile i legende, među ostalim, Dougie Lampkin, Torsten Hallman, Kari Tiainen, Maria McGee…

Veliko priznanje zaslužio je mladi, 16-godišnji slovenski motokrosist Tim Gajser. Proglašen je za novaka godine – The Rookie of the Year (Na slici treći s desna, u društvu svjetskih prvaka, na priredbi u Monte Carlu). On je protekle sezone osvojio svjetsko i europsko juniorsko prvenstvo svijeta,

Vozačica godine je Španjolka Laia Sainz, a FIM osoba godine njezin zemljak Jorge Lorenzo.
I nagrada za okoliš ide u Španjolsku, za Circuit of Catalunya, što treba potaknuti na svijest o očuvanju okoliša na svjetskim motociklističkim natjecanjima. Nagradu za sigurnost na cesti primio je Klub Ambulanta Motocikl, za svoju kampanju „Kaciga sigurnosti“.

„Gala svečanost bila je sjajna prilika da čestitamo našim prvacima i javno ih pokažemo cijelom svijetu. To će značajno pridonijeti povećanju popularnosti motociklističkog sporta“ naglasio je u svojoj pozdravnoj riječi predsjednik FIM Vito Ippolito.


fbmp ytmp imp