Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/Sepang1/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/Sepang1/Gallery

Motosport

Završena prva MotoGP testiranja

slikaXX
Pedrosa je bio najbrži, no najviše pozornosti su izazivali Marquez i Rossi. I nisu razočarali

Uspješno je završila prva runda MotoGP testiranja za predstojeću sezonu, koja je, kao i obično, odrađena na stazi Sepang u vrućoj i vlažnoj Maleziji. Dani Pedrosa je s Repsol Hondom bio nedohvatljivi sva tri dana, ubilježivši najbrži krug u vremenu 2:00.100. To je impresivno postignuće, čak i ako je za pola sekunde sporije od rezultata kojeg je prošle godine, na istom mjestu i u približno isto vrijeme, ostvario njegov tadašnji kolega Casey Stoner.

Svjetski prvak Jorge Lorenzo se sva tri dana držao druge pozicije, no bilo je lako pretpostaviti kako će baš ta dvojica biti na vrhu poretka, tako da su puno više pažnje izazivali njihovi timski kolege. Pritom Valentino Rossi s 3. najbržim vremenom može biti poprilično zadovoljan povratkom na Yamahu, dok bi sjajni „rookie“ Marc Marquez možda bio i na manje od pola sekunde zaostatka za timskim kolegom Pedrosom, da posljednjeg dana nije pao s Repsol Honde. U svakom slučaju, Marquez je potvrdio kako će već i ove godine igrati važnu ulogu u MotoGP prvenstvu.

Cal Crutchlow na Tech 3 Yamahi i Stefan Bradl na LCR Hondi s 5. i 6. najbržim vremenom, nastavljaju tamo gdje su stali prošle sezone i zaokružuju krug vozača poredanih u manje od sekunde razmaka. Bautista bi s Gresini Hondom mogao i bolje od 1,4 sekunde zaostatka, a ugodno iznenađenje je Bradley Smith, koji je u svom prvom pravom susretu s MotoGP motociklom završio kao 8. najbrži s manje od 2 sekunde zaostatka.

Smith može biti utoliko zadovoljniji što je s privatnom Tech 3 Yamahom uspio biti brži od tvorničkih Ducatija u rukama Haydena i Dovizioso s kojim i završava poredak prve desetorice. Budući su nastupili i testni vozači Yamahe i Honde, na testiranjima u Maleziji je sudjelovalo čak 28 vozača, a među CRT motociklima očekivano najbrža je bila ART Aprilija u rukama Aleixa Espargaroa. On je završio kao 13. najbrži s nešto više od 2,5 sekunde zaostatka za Pedrosom.


Najbrža vremenena:
1. Pedrosa – Repsol Honda – 2:00.100
2. Lorenzo - Yamaha Factory Racing - +0.329
3. Rossi - Yamaha Factory Racing - +0.442
4. Marquez - Repsol Honda Team - +0.536
5. Crutchlow - Monster Yamaha Tech 3 - +0.634
6. Bradl - LCR Honda MotoGP - +0.903
7. Bustista - Go & Fun Honda Gresini - +1.402
8. Smith - Monster Yamaha Tech 3 - +1.831
9. Hayden - Ducati Team - +2.010
10. Dovizioso - Ducati Team - +2.177

{gallery}NOVOSTI/N134/Sepang1/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp