Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/MotoGP-Katar/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/MotoGP-Katar/Gallery

Motosport

Pobjeda Lorenza, povratak Rossija


slikaXX

Bila bi to još jedna dosadna pobjeda Lorenza da se Rossi i Marquez nisu obračunali za 2. mjesto

Na podiju u Kataru nije bilo gubitnika. Lorenzo je u obranu naslova krenuo pobjedom, Rossi je sjajnom završnicom podsjetio na najbolje dane, a Marquez je došao do postolja u svojoj prvoj MotoGP utrci uopće. Zato je Pedrosa bio ogorčen. Ne samo da je u pohod na naslov prvaka krenuo osvajanjem tek 4. mjesta, nakon što je veći dio utrke bio 2.,već ga je u izravnom dvoboju pobijedio novi i neiskusni timski kolega.

Lorenzo je najbolje krenuo u utrku, poput robota nizao identično brze krugove i već u ranoj fazi stekao dovoljnu prednost. Rossi je s druge strane pogriješio na kočenju, otišao na prljavi dio staze i nakon toga predugo zapeo iza Bradla na 6. mjestu. Činilo se da su mu Pedrosa, Marquez i Crutchlow previše pobjegli, no nakon što je konačno obišao Bradla, koji je ubrzo pao, Rossi je počeo nizati vrlo brze krugove.

Šest krugova prije kraja započeo je sa završnim napadom, a na putu do 2. mjesta Rossi se morao muški obračunati s Marquezom, koji nije pokazivao respekt. Da bi u konačnici pobijedio mladu španjolsku nadu, Rossi je morao izvući maksimum iz sebe i motocikla, što potvrđuje i to što je nakon prolaska kroz cilj ostao bez goriva. Iako je grizao cijelo vrijeme, Crutchlow je iz borbe za postolje ispao tek u samoj završnici kada je u pokušaju da se odupre napadu Rossija prekasno kočio i odradio vožnju po izletnoj zoni.

Iza njega je kao 6. ciljem prošao neprimjetni Bautista, dok su se vozači Ducatija razmjestili od 7. do 10. mjesta, pri čemu je Dovizoso bio tijesno bolji od Haydena, dok je Iannone s lakoćom iza sebe ostavio timskog kolegu Spiesa. Među vozačima CRT motocikala nije bilo iznenađenja. Aleix Espargaro je bio bolji od timskog kolege de Punieta, dok je Barbera u svom prvom CRT nastupu završio kao 3., odnosno kao 13. u ukupnom poretku.

I u klasi Moto2 je razloga za slanje imala obitelj Espargaro, ovaj put zahvaljujući pobjedi brata Pola, koji je u završnici utrke uspio nadmudriti Reddinga, dok je talentirani japanski vozač Nakagami dogurao do 3. mjesta. U klasi Moto3 su petorica vozača KTM-a završili unutar 1 sekunde, pri čemu je najbolje prošao Salom ispred Vinalesa, Rinsa, Alexa Marqueza i Jonasa Folgera na Kalex KTM-u.

Nakon jednog vikenda pauze, slijedi utrka na novoj stazi u Austinu. Ako je suditi prema ranijim testiranjima, ta bi staza trebala ipak više pogodovati vozačima Honde, no nije isključeno da će Lorenzo i Rossi na krilima uspjeha u Kataru skinuti pokoju desetinku.

{gallery}NOVOSTI/N134/MotoGP-Katar/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp