Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/MotoGPJerez/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/MotoGPJerez/Gallery

Motosport

MotoGP: Dvostruko slavlje Honde u Jerezu

slikaXX

Iako je završio kao drugi, Marquez je bio u prvom planu. Ispred njega Pedrosa, a iza ljuti Lorenzo

U teoriji, Jerez je staza koja bi trebala više odgovarati Yamahi, no Pedrosa i Marquez su se svojski potrudili da ne bude tako i u praksi. Istina, Lorenzo je bio najbrži u kvalifikacijama, a vodio je i u ranoj fazi utrke, ali se u 6. krugu ispred njegove Yamahe tijesno progurao Pedrosa, koji se više nije osvrtao na putu do prve pobjede ove sezone.

Lorenzo se ostatak utrke uglavnom branio od nasrtaja Marqueza. Nakon što se na kočenjima već nekoliko puta umalo zaletio u Lorenza, Marquez je istu stvar učinio i u posljednjem krugu, na kraju najduže ravnice, no to ga nije obeshrabrilo već je još agresivnije krenuo u napad u posljednjem zavoju. Budući je prekasno kočio, u tom je manevru udario u Lorenza, koji je nakon toga, u zavoju koji je netom dobio baš njegovo ime, gotovo izletio sa staze i u nevjerici gledao kako Marquez prolazi ciljem kao drugi i time se odvaja od njega na vrhu ukupnog poretka.

Iako je imao velika očekivanja od prve utrke u Europi, Rossi ponovo nije mogao parirati španjolskom trojcu i na kraju je završio kao četvrti, malo ispred Crutchlowa na privatnoj Tech 3 Yamahi, koji je za otprilike isti odsječak vremena bio bolji od Bautiste na Gresini Hondi.

Ducati je imao još jedan gorko-kiseli dan u kojem je Hayden završio kao solidan 7., dok je Dovizioso došao do 8. mjesta s osjetno većim zaostatkom i to nakon tijesne borbe u kojoj je jedva uspio biti bolji od Aleixa Espargaroa na Aprilijinom CRT motociklu i neiskusnog Smitha na Yamahi. Pozitivna je stvar da je u toj isti grupi 11. mjesto osvojio „wild-card“ Pirro, koji je tako pokazao da novi eksperimentalni Ducati ima potencijala.

U atipično monotonoj Moto2 utrci, Esteve Rabat je bez ikakvog problema slavio ispred Reddinga, dok se za malo uzbuđenja pobrinuo Pol Espargaro, koji je u samoj završnici utrke s podija uspio izgurati Nakagamija. Moto3 utrku je poveo Alex Rins, ali ju je završio padom u pokušaju držanja ritma Vinalesa, koji ga je obišao u 3. krugu. Iako se činilo da je nakon toga na putu do sigurne pobjede, Vinalesa je počeo sustizati Salom, ali je baš onda, u utrci koja je obilovala padovima, izvješena crvena zastava.

Sljedeća utrka je na rasporedu 19. svibnja na francuskoj stazi Le Mans. Budući je riječ o lokaciji na kojoj je Rossi bio konkurentan čak i na Ducatiju, možda se nije pretjerano naivno nadati kako će četvrta utrka sezone iznjedriti i četvrtog pobjednika.

TRENUTNI POREDAK:

MotoGP
1. Marquez – Honda – 61 bod
2. Pedrosa – Honda – 58
3. Lorenzo – Yamaha – 57
4. Rossi – Yamaha – 43
5. Crutchlow – Yamaha – 35

Moto2

1. Rabat – Kalex – 52 boda
2. Redding – Kalex – 51
3. Espargaro – Kalex – 41
4. Terol – Suter – 38
5. Aegerter – Suter - 34

Moto3
1. Vinales – KTM – 65 bodova
2. Salom – KTM – 61
3. Rins – KTM – 41
4. Folger – Kalex KTM – 40
5. Khairuddin – KTM 28

{gallery}NOVOSTI/N135/MotoGPJerez/Gallery{/gallery}









fbmp ytmp imp