Motosport

SBK: Otkazana utrka u Indiji

slikaXX

Nakon što je već bila pomaknuta na kraj sezone, Superbike utrka u Indiji je i službeno otkazana

Otkazivanje premijerne Superbike utrke u Indiji nije veliko iznenađenje. Originalno je trebala biti riječ o drugoj utrci sezone, no u posljednji je tren pomaknuta na 17. studeni, odnosno stavljena na kraj kalendara. Sada je prekrižen i taj datum, tako da je pred Superbike karavanom još 5 utrka, uključujući i završno okupljanje u Jerezu 20. listopada.

Službeni razlog za prvu odgodu bilo je nedovoljna stručnost osoblja uz stazu, dok se neslužbeno spominju i problemi s previše složenim carinskim postupkom na ulasku u Indiju. Ipak, postavlja se pitanje kako je onda bilo moguće organizirati puno zahtjevnije utrke Formule 1, koje gostuju na istoj Buddh stazi od 2011. godine.

Sasvim je sigurno da Superbike prvenstvo neće skrenuti u Indiju ni 2014. godine. U šturom priopćenju spominje se eventualno okupljanje tek 2015., što bi se obično moglo protumačiti kao pristojni način da se kaže „nikad“. Međutim, Indija je ogromno rastuće tržište i nema sumnje da će proizvođači uključeni u prvenstvo raditi pritisak da se ponovo uvrsti u kalendar.

fbmp ytmp imp