Motosport

Rally: Coma osvojio Abu Dhabi Desert Challenge

ComaUAEDC15

Vozač KTM-a je iskoristio elektrotehničke probleme Honde i pustinjsku oluju da dođe do još jedne glatke pobjede.

 

Na ovogodišnjoj prvoj stanici Cross Country Rally prvenstva očekivala se napeta borba između izazivača iz redova Honde te nepobjedivog Marca Come kao prvog vozača KTM-a, no na kraju se pokazalo da Abu Dhabi Desert Challenge nije ponudio previše neizvjesnosti. Naime, Barreda je odnio pobjedu na drugoj etapi, no već je dan ranije izgubio sve šanse za pobjedu zbog novih problema s elektronikom na svojoj Hondi, koji su ga 4 mjeseca ranije koštali odustajanja na reliju Dakar u trenutku kad je bio vodeći.

 

Baš kao i na reliju Dakar, nakon posrtanja Barrede sve su karte stavljene na Goncalvesa, koji je pobijedio na trećoj etapi i tako došao na samo pet minuta od preuzimanja vodstva, da bi već idućeg dana i on upao u probleme s elektronikom na Hondi. Tako se Coma, koji je pobijedio samo na prvoj etapi i nakon toga rutinski kontrolirao situaciju, našao u solidnom vodstvu nad timskim kolegom Sunderlandom, a to se vodstvo idućeg jutra, nakon otkazivanja završne 5. etape zbog pustinjske oluje, automatski pretvorilo u njegovu 8. pobjedu na ovom reliju.

 

Treće mjesto je osvojio čileanski vozač Quintanilla, veliko otkriće ovogodišnjeg relija Dakar, dok je bodove za 4. mjesto osvojio Faria, rutiner i tvornički vozač KTM-a. Čast Honde je donekle obranio američki talent Ricky Brabec, koji je u probnom nastupu za momčad HRC i svom prvom pustinjskom reliju dogurao do vrlo dobrog petog mjesta. Sljedeće runda ovog prvenstva, koje ne uključuje reli Dakar, vozi se u obližnjem Kataru od 19. do 24. travnja.

 

Konačni poredak:
1. Coma – KTM – 14h:49min.05sek
2. Sunderland – KTM + 11.55
3. Quintanilla – KTM - +20.16
4. Faria – KTM - +28.01
5. Brabec – Honda - +34.17

fbmp ytmp imp