Motosport

Guy Martin se prevrnuo u pokušaju obaranja rekorda

GuyMartin TriumphRekord2

Guy Martin se izvukao bez posljedica, ostaje vidjeti vrijedi li isto i za Triumph s 1.000 KS.

Već tri godine zaredom nepovoljni vremenski u uvjeti na Bonneville slanoj ravnici otežavaju napadanje brzinskog rekorda. Zbog ranije obilne kiše, u protekle dvije godine su uvjeti bili nemogući, a ove godine je ipak nešto bolje, no slana podloga je još uvijek mjestimice vlažna.

Zbog toga je Triumphovo napadanje rekorda prvo s kolovoza bilo prebačeno na rujan, pa i onda odgođeno za koji dan. Ipak, u subotu 18. rujna je sveprisutni i neustrašivi Guy Martin dobio zeleno svjetlo da u Triumph streamlineru s 1.000 KS pokuša oboriti trenutni brzinski rekord za motocikl, a koji iznosi čak 606 km/h.

Njegov probni pokušaj je trajao otprilike jednu milju, kada je došao na područje s vlažnom soli, zbog čega se zanio stražnji kraj streamlinera te je došlo do prevrtanja. Iako je Guy Martin u svojoj sigurnosnoj kapsuli prošao neozlijeđen, trenutno se provjerava vrijedi li isto i za sam bolid. Ako se pronađu neka oštećenja, što se čini dosta izvjesnim, pokušaj obaranja rekorda će ponovo biti odgođen. A to onda vjerojatno znači da slijedi nova pauza od godine dana.

TriumphRocket2016

fbmp ytmp imp