Motosport

Motocross PH: Kelava i Hranić slavili u Požegi

start pz open wm

Na stazi Villare u Požegi održana je treća ovogodišnja utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u Motocrossu. Iako su jutarnji treninzi bili blatnjavi i staza skliska, u kasnijim utrkama su se uvjeti poboljšavali i naposljetku bili idealni.

Najjače klase MX2/Open vozile su kao i obično zajedno, a ovog puta je na liniji bilo i po 100€ za holeshot, odnosno najbrži prolazak kroz prvi zavoj. U prvoj vožnji holeshot je zgrabio Matija Kelava, dok je iza njega došlo do pada Mateja Jaroša i Janka Martinca. U drugoj vožnji sve je prošlo bez pada, barem u prvom zavoju - a ovog puta Martinac uzima holeshot. Nekoliko stotina metara dalje, u trećem zavoju, više vozača pada. Među njima su i Crnković i Kelava, koji kreću sa samog kraja, ali se ubrzo probijaju do vodećih pozicija.

Na kraju je u klasi MX-Open slavio Kelava ispred Crnkovića, a ukupno treći je završio domaći vozač Mihael Pandžić. Renato Sokolović završio je četvrti, dok je holeshoter Martinac zbog problema s kočnicom završio ukupno peti.

kelava open pz

Nikola Hranić je odnio je pobjedu u klasi MX2, ispred Filipa Vragotuka i Dominika Piskora. Piskor je inače bio bodovno izjednačen s Petrom Kundidom, ali je zbog bolje druge vožnje završio ispred, a peto mjesto pripalo je Luki Papku.

hranic mx2

poredak pozega
 

Kod juniora je bilo borbeno. U klasi MX85 pobjedu je odnio Patrik Ujčić, u obje vožnje imao je zanimljive borbe s Matijom Šterpinom, koji od ove sezone nastupa pod talijanskom licencom. Šterpin je u drugoj vožnji pao, što je rezultiralo ukupno četvrtom pozicijom, ispred njega završili Luka Kunić i David Petanjek.

ujcic pz 85
Patrik Ujčić #6 - trenutno vodeći u klasi MX85

Šimun Ivandić odnio je pobjedu u klasi MX65, ispred svog timskog kolege Dine Lončara. Dvojac je već drugu utrku za redom bio bodovno izjednačen, no pobjeda je ovog puta pripala Ivandiću zbog bolje druge vožnje. Na trećem mjestu je končala Enola Šamu.

mx65 ivandic loncar
Šimun Ivandić #888 i Dino Lončar #5 - bodovno izjednačeni u poretku klase MX65

U klasi MX50 pobjedu je odnio Grk Giorgos Kaukaliotis, koji je nastupio pod hrvatskom licencom, za domaći klub Požega Promet. Alex Novak bio je drugi, dok je najmlađi vozač, Stefan Lenče ukupno završio treći.

giorgios pz 50
Pobjednik klase MX50, Grk Giorgos #94 - u svom hrvatskom klubu prozvan "Đuro"

B-liga

Nino Prša bio je najbrži u klasi B250, ispred Tomislava Bermanca i Igora Mraza.

Dinku Folnoviću pripala je druga uzastopna pobjeda u klasi B-Open, ponovno je bio brži od Krunoslava Ivanovića te Borjana Španjola.

folnovic pz b open
Dinko Folnović - vodeći u klasi B-Open

Neumorni Alojz Fortuna iz Slovenije bio je najbrži među Veteranima B, ispred Dragutina Marovića, Krešimira Besednika te Marija Cukoića.

Dominacija Danka Braima se nastavlja u klasi Veteran A, ovog puta je iza sebe ostavio Ivicu Jakopeca i Marija Klanjčića.

braim veterani
Danko Braim - najbrži među Veteranima

 

Ukupni rezultati:
Motocross - Pozega 2018

fbmp ytmp imp