Motosport

Otkazan i TT Isle of Man za 2020!

MC1 0319

Iako je do prvih treninga ostalo više od dva mjeseca, na Isle of Manu su već sad donijeli odluku o otkazivanju dvotjednog TT događanja, koje tom otoku donosi važan dio godišnjih prihoda.

Od svih dosad otkazanih ili odgođenih utrka, najviše nas čudi da je već sad otkazan TT Isle of Man. Umjesto toga, očekivali smo vijest da se odgađa Superbike utrka u Assenu zakazana za vikend od 17. do 19. travnja, a još držimo palčeve da početak MotoGP sezone doista bude u Jerezu 3. svibnja, pa makar i pred praznim tribinama.

No, dok su te dvije utrke i dalje u kalendaru, godišnje hodočašće u Isle of Man je već sada otkazano, iako je sve bilo zakazano za period od 30. svibnja do 13. lipnja. Iz današnje perspektive to je skoro tri mjeseca daleko, a optimizam nas tjera da vjerujemo kako će do tog trenutka koronavirus biti samo ružna uspomena.

Iako su, dakle, imali još barem koji tjedan za razmišljanje, pa možda i donošenje odluke da se sve odgodi za kraj ljeta, kada se vozi Classic TT, ministarsko viječe Isle of Mana je odlučilo da TT-a ove godine jednostavno neće biti. Svjesni su da to nosi ozbiljne ekonomske posljedice, ali tvrde da su željeli sačuvati zdravlje stanovništva.

Otkad su prvi put vožene 1907. godine, TT utrke na Isle of Manu nisu se održale samo za vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata, te 2001. godine zbog FMD epidemije u Velikoj Britaniji. Ako ste slučajno za ovogodišnje utrke već kupili ulaznice, imate pravo na povrat novca.

26/05/2019: Michael Dunlop (600 Honda/MD Racing) at St Ninian's during the opening practice session for the Isle of Man TT. PICTURE BY DAVE KNEEN/PACEMAKER PRESS.

 

2019 TT Pacemaker5F5A9593

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp