Motosport

Objavljen novi SBK kalendar za 2020.

SBK kalendar rev1

Zasad je potvrđeno šest natjecateljskih vikenda u nastavku sezone, a još pet dodatnih ih je pod znakom upitnika.

Kako je i ranije najavljivano, Superbike sezona će se nastaviti prvih dana kolovoza u Jerezu, nakon što će se na istoj stazi dva vikenda zaredom voziti MotoGP utrke. Idući vikend je po novom rasporedu utrka na stazi Portimao, a onda se krajem kolovoza i početkom rujna dva uzastopna vikenda voze utrke u Aragonu. Slijedi utrka u Barceloni i na francuskoj stazi Magny Course, a kad svemu tome zbrojimo i već odrađeno okupljanje u Phillip Islandu, pa onda i činjenicu da se svaki vikend voze po tri Superbike utrke, dolazimo do zbroja od 21 utrke. I više nego dovoljno da se s punim pravom proglasi novi svjetski prvak.

No, ambicije su, barem načelno, i veće od toga, pa su stoga u kalendaru i utrke u Argentini i u Misanu, s time da one imaju svoje datume, ali nisu potvrđene. S obzirom na situaciju s koronavirusom, izgledi da se održi utrka u Argentini trenutno ne djeluju obećavajuće, a u kalendaru su i utrke u Doningtonu, Assenu i Kataru, no one još nemaju ni svoj datum što ih automatski čini manje izglednim.

Važnu novost predstavlja i to što bi klase Supersport 600 i Supersport 300 trebale imati dvostruki program, odnosno voziti će utrku i u subotu, a ne samo u nedjelju kao što je to dosad bio slučaj.

SBK kalendar rev2 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp