Motosport

SBK: Rea izgubio vodstvo u ukupnom poretku

SBK Donington 2021

S dvije pobjede u Doningtonu, Razgatlioglu i njegova Yamaha R1 preuzimaju vodstvo u ukupnom poretku. No, razlika je samo 2 boda.

Iako je bio loš na kvalifikacijama, Razgatlioglu je već u prvom krugu subotnje utrke najavio da bi baš on mogao biti zvijezda Superbike vikenda u Doningtonu. Na hladnoj stazi nakon kiše, Turčin je krenuo s 13. mjesta i već je u drugom krugu preuzeo vodstvo. Kad je u trećem krugu Rea pogriješio, Razgatlioglu mu je pobjegao i odnio pobjedu. Tako je svoj bodovni zaostatak za Reaom, koji je ciljem prošao kao drugi, sveo na 15 bodova.

No vozač Yamahe se mučio na „intermediate“ gumama u nedjeljnoj sprint utrci, te je tu završio kao šesti, dok je Rea s Kawasakijem glatko pobijedio i povećao svoju prednost na 23 boda.

rea razgatlioglu sykes

Ostalo je još za odraditi glavnu nedjeljnu utrku, u kojoj je Rea preuzeo vodstvo u 10. krugu, ali je ubrzo potom ponovo pogriješio i ovaj put pao, te tako ostao bez bodova. Razgatlioglu je nakon toga glatko pobijedio ispred Gerloffa na drugoj Yamahi R1 i s osvojenih 25 bodova preuzeo vodstvo u ukupnom poretku za samo 2 boda.

Istovremeno, bio je to katastrofalan vikend za Reddinga, pa tvornički vozač Ducatija nosi kući bodove samo za četvrto mjesto osvojeno na glavnoj nedjeljnoj utrci. Tako Redding sad zaostaje 66 bodova za Razgatliogluom, ali svejedno tvrdi da je još uvijek u borbi za naslov prvaka.

tom sykes michael van der mark

S druge strane, bio je to natprosječno dobar vikend za tvorničke vozače BMW. Tom Sykes i Michael Vd Mark bili su četvrti i peti u prvoj utrci, pa onda drugi i treći u nedjeljnoj sprint utrci, da bi u nedjelju poslijepodne Sykes bio treći, a Vd Mark peti. Sad za Superbike vozače slijedi slobodan vikend, pa onda krajem srpnja novo okupljanje u Assenu.

TRENUTNI POREDAK:

1. T. Razgatlioglu – Yamaha – 183
2. J. Rea – Kawasaki – 181
3. S. Redding – Ducati – 117
4. A. Lowes – Kawasaki – 114
5. M. R. Rinaldi – Ducati - 94

SBK Donington 2021 2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp