Motosport

SBK: Rea želi vratiti broj 1 na svoj Kawasaki

hi Jonathan Rea 003 copia

Po prvi put od 2016. godine, Jonathan Rea će umjesto jedince imati svoj tradicionalni broj 65 na nosu Ninje.

Nakon šest uzastopnih naslova prvaka, Rea je krajem prošle godine, u tijesnoj završnici sezone, morao predati Superbike krunu Topraku Razgatlogluu, koji je briljirao za upravljačem Yamahe R1. Time je izgubio pravo na korištenje broja 1, pa je tako na nos natjecateljskog Kawasakija za 2022. stavio svoj tradicionalni broj 65. To je ujedno i najveća izvanjska promjena na upravo predstavljenoj trkaćoj Ninji ZX-10RR.

hi Jonathan Rea 004

Iako u međuvremenu serijski model nije mijenjan, za pretpostaviti je da su u Provecu pronašli načina kako Ninju dodatno poboljšati iznutra. Prošle godine Rea nije mogao parirati Razgatliogluu na kočenju, ali to ionako nitko ne može, a imali su i problema s prekratkim prijenosnim omjerima u mjenjaču, kao rezultat toga što im na početku sezone ipak nije bilo dozvoljeno da podignu broj okretaja, kako su to oni bili planirali i testirali.

Rea je nedavno proslavio 35. rođendan i svaka nova prilika za osvajanje naslova bi mu ujedno mogla biti i posljednja. To ga samo dodatno motivira i na predstavljanju momčadi u Barceloni je jasno poručio da želi vratiti titulu prvaka. Treću godinu za redom će mu timski kolega biti Alex Lowes, koji je u protekle dvije godine s Kawasakijem skupio samo jednu pobjedu.

Nakon još malo testiranja, nova Superbike sezona započinje natjecateljskim vikendom u Aragonu, od 8. do 10. travnja.

hi Jonathan Rea Alex Lowes 002 copia 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp