Motosport

Tony Cairoli će debitirati u AMA Pro Motocross prvenstvu

Tony Cairoli KTM 450 SX F 2022 USA news

Iako je završio svoju MXGP karijeru, Cairoli se očito nije i umirovio, pa će si tako ispuniti želju da nastupi u američkom motokros prvenstvu.

MXGP se s punim pravom vodi kao svjetsko prvenstvo, no američki AMA Pro Motocross je oduvijek imao status barem jednako vrijednog, ako ne i prestižnijeg prvenstva. Tome su pridodavali i sami MXGP vozači, pa tako Tim Gajser ne skriva da mu je životna želja voziti i američko prvenstvo, a kad je prije koju godinu Jeffrey Herlings zbog ozljede morao propustiti prvi dio MXGP sezone, pokušao je nagovoriti KTM da vozi AMA Pro Motocross prvenstvo, koje započinje početkom ljeta, nakon što završi tamošnje Supercross prvenstvo.

Tony Cairoli KTM 450 SX F 2022 USA news 1

No čini se da će i Gajser i Herlings morati prvo okončati MXGP karijere kako bi im se ostvarila ta želja. Baš kao što je to slučaj sa Cairolijem. Devetorostruki svjetski prvak je na kraju prošle godine završio svoju MXGP karijeru, ali to ne znači da se sasvim umirovio, što potvrđuje i službena potvrda da će, krajem svibnja i početkom lipnja, nastupiti na dvije utrke AMA Pro Motocross prvenstva. S time da se u priopćenju navodi da će „za početak“ nastupiti na te dvije utrke, što ostavlja prostor da 36- godišnji Toni Cairoli možda skupi i više AMA nastupa, sve to kao član KTM-ove tvorničke momčadi. Iako će on sam izjaviti da se ne priprema jednako žestoko kao što je to bio slučaj dok je vozio MXGP, biti će itekako zanimljivo vidjeti kako će se drugi najbolji motokros vozač svih vremena, barem kad je svjetsko prvenstvu u pitanju, snaći na američkoj podlozi kraj tamošnjih zvijezda.

Tony Cairoli KTM 450 SX F 2022 USA news 2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp