Novosti

Humanitarna akcija

Došlo doba za DDK9

DDK9M
U organizaciji portala motori.hr po deveti put za redom se održava dobrovoljno davanje krvi. Osim što ćete na taj način možda spasiti nečiji život, moći ćete uživati organiziranoj vožnji brojnih istomišljenika kroz centar Zagreba, a ako se sjetimo dosadašnjih iskustava, niti dobra zabava neće izostati.

Motori.hr pozivaju na sada već tradicionalno davanje krvi motorista povodom otvorenja moto-sezone. Ovom simboličnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi nastavljamo tradiciju akcija kojima pokušavamo stvoriti veću senzibilnost prema vozačima na dva kotača, te tako dati svoj doprinos pokušajima da se smanji broj stradalih u prometu.

 

Program se, kao i do sada, provoditi uz pomoć naših stalnih partnera poput Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, te brojnih hrvatskih moto klubova i pojedinaca. Na jesenskom davanju krvi s kojim smo zatvorili prošlu sezonu prikupljeno je 80 doza krvi. Baš iz razloga da smo prošlu jesen skupili manje doza krvi nego na ostalim DDK-ovima, pomaknut je datum kasnije u proljeće, a prilagođena je i satnica.

Svi zainteresirani se mole da dođu u subotu, 18. travnja 2009. godine u MOVIE PUB u Savskoj cesti 141 do 10:00 sati. U 10:30 sati ćemo po formiranju kolone i pod policijskom pratnjom krenuti prema Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu. Vodite raČuna da se, za razliku od prethodnih godina, ovaj put okupljamo do 10:00 sati, a ne do 12:00 kao prije.


Nastavljajući se na tradicionalnu akciju moto-darivanja krvi tijekom proteklih 5 godina, te imajući u vidu strahovit porast u broju poginulih motociklista tijekom 2008. godine, Web portal „Motori.hr“ nastavlja s tradicijom i okuplja zainteresirane za odlazak u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3 radi dobrovoljnog darivanja krvi.


Također, za razliku od prijašnjih DDK-ova, tiskovnu konferenciju bi održali na platou ispred HNK, a tijekom trajanja tiskovne konferencije, sudionici bi okupljenim građanima dijelili letke kojima želimo upozoriti na probleme vezane uz motociskliste i vozače skutera, a u skladu s nadolazećom sezonom. Na platou ispred HNK kolona bi zastala na 15-ak minuta.


Moto portal „MOTORI.HR“ stoga poziva prije sve - od moto klubova, relevantnih institucija, interesnih skupina, pa do pojedinaca da podrže ovu akciju davanja krvi. Također molimo da, ako ne možete ili ne želite davati krv, da svakako dođete kako bi nas bilo čim više. Molimo vas i da pomognete da se ovaj poziv proslijedi na čim više institucija i pojedinaca. Po završetku akcije davanja krvi, pozivamo sve sudionike da se opet pod policijskom pratnjom i u grupi vratimo do Movie puba gdje će se održati

 

Forum party moto portala „MOTORI.HR“ sa bogatim zabavnim programom i besplatnim roštiljem.
U slučaju lošeg vremena, cijela akcija se NE pomiče. Za sva eventualna pitanja, slobodno se javite niže potpisanom koordinatoru akcija.

Zbog izmjena u dosadašnjoj praksi prolaska kolone kroz centar Zagreba, posebno napominjemo promijenjenu rutu prolaska kolone u dolasku u Petrovu 3: Savska - plato ispred Hrvatskog narodnog kazališta - Teslina - Amruševa - Palmotićeva - Ruđera Boškovićeva („zeleni val“) - Draškovićeva - Smičiklasova - Vlaška - Petrova.


U odlasku bi se kolona kretala standardnom relacijom Petrova - Kamaufova - Derenčinova - Šubićeva - Držićeva - Slavonska - Vjesnik - Savska. Odlazak je planiran za otprilike 14:00 sati.

AKCIJA SE NE ODGAĐA NI U SLUČAJU LOŠEG VREMENA!

Ovim simboličnim humanim činom željeli bismo po deveti put zaredom otvoriti sezonu 2009. s iskrenom nadom da će ova godina rezultirati manjim brojem stradalih motociklista.

Kontakt:
Vitomir Lučić
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

fbmp ytmp imp