Novosti

HyperMoto - nova klasa

Dolazak velikih supermota

 

HypermotoEuropski motociklistički savez objavio je pravila za novu klasu u Europskom Supermoto prvenstvu. Napokon ćemo vidjeti Supermoto motocikle velike zapremine u pravim natjecateljskim uvjetima.

Kako u posljednje vrijeme na tržištu raste zanimanje za supermoto motocikle velike zapremine, UEM je odlučio pružiti vlasnicima tih motocikala priliku da se okušaju u natjecanjima na najboljim europskim stazama. U novu HyperMoto klasu spadaju motocikli Kategorije I, Grupe A1 s jednim ili više cilindara i s dvotaktnim ili četverotaktnim agregatima minimalne zapremine 600 kubičnih centimetara.

Program natjecanja uključivat će dva slobodna treninga u trajanju od 20 minuta, jedan kvalifikacijski trening u trajanju od 30 minuta, zagrijavanje u trajanju od 20 minuta te dvije utrke u trajanju od otprilike po 20 minuta. Utrke ove klase održavat će se na svim priredbama Europskog Supermoto prvenstva, a jedina iznimka za ovu klasu biti će izbacivanje zemljanog dijela staze.

Nadalje, dok vozači u manjim klasama moraju nositi kacige koje propisuju FIM pravila za Motocross, vozači klase HyperMoto moći će birati između Motocross ili pune integralne kacige. Pozdravljamo ovu odluku UEM-a i nadamo se da će privući veliki broj vozača i proizvođača.

fbmp ytmp imp