Novosti

KTM 350 SX-F Factory

Veliki zaokret

 

KTM350MIako izgleda kao da bi već sutra mogao zaorati motorkros stazama, KTM 350 SX-F Factory je još uvijek samo prototip.


Ipak, on će u vrlo skoroj budućnosti postati i serijskim motociklom, a kada se to dogodi, naznačiti će jedan sasvim novi put u KTM-ovoj filozofiji pristupa motokrosu.

 

Za početak tu je njegova zapremina koja je djeluje kao da je slučajno zapela točno na pola puta između uobičajenih klasa 250 i 450, no zapravo je sasvim u skladu sa sve glasnijim najavama o smanjenju zapremine za klasu MX1.

 

Izbacujući već sada jedan takav model, KTM izgleda želi ponovo preskočiti konkurenciju.

 

Druge dvije velike novosti koje donosi 350 SX-F Factory predstavljaju mali korak za ovu vrstu motosporta, ali veliku novost za KTM-ovo poimanje stvari.

 

To što će ovaj motocikl udomiti elektronsko ubrizgavanje goriva samo je preuzimanje najmodernijih trendova, dok izvedba stražnjeg ovjesa s progresivnim polužjem predstavlja odustajanje od koncepta izravnog spajanja monoamartizera sa stražnjom vilicom u koji se KTM dosad tvrdoglav

 

o kleo, te ga je primijenio na svim svojim serijskim modelima. Izgleda da su iskustva s utrka pokazala kako ipak i progresivno polužje ima svoje kvalitete.

Više u ovoj kategoriji: « Grupacija Piaggio Eco Enduro »
fbmp ytmp imp