Novosti

Moto2

Brzo ili sporo?

 

Moto2MNa dvodnevnim testiranjima u Valenciji Moto2 vozači su po prvi puta mogli isprobati posebno pripremljen Hondin agregat. Postignuta vremena nisu bila baš impresivna, ali tu ipak...


... treba uzeti u obzir da se radi o prvim službenim testiranjima za tu novu klasu

Nakon što na dosadašnjim neslužbenim testiranjima nisu ostvarivali neka posebno uzbudljiva vremena, pojavile su se špekulacije da bi Moto2 motocikli mogli biti ubitačno spori, daleko sporiji od motocikala iz dosadašnje klase 250 i možda tek neznatno brži od 125-ica.

 

Puno realniju sliku stvari trebala su dati prva službena testiranja održana 1. i 2. ožujka na kojima su Moto2 momčadi u svoje okvire mogle po prvi put ugraditi posebno pripremljen agregat baziran na Hondi CBR 600 RR. Iako se najavljivalo 150 KS, na kraju se ispostavilo da će se Moto2 vozači morati zadovoljiti i s 10 «konja» manje. Da je snažniji od toga, agregat navodno ne bi mogao zadovoljiti predviđeni rok upotrebe od 1.500 km, odnosno tri utrke.

 

Nakon dva dana upoznavanja s tim novim agregatom, najbolje vrijeme ostvario je Julian Simon kojem je za jedan krug u Valenciji trebala 1 minuta, 37 sekundi i 156 stotinki. To je za cijelu sekundu sporije od pošlogodišnjeg Debonovog najboljeg vremena na kvalifikacijama za eutaniziranu klasu 250, no tu ipak treba uzeti u obzir da se radilo o prvim pravim testiranjima, kao i da je bilo relativno hladno.

 

Drugi najbrži bio je Denis Noyes koji je tijekom cijelog pripremnog perioda u sjajnoj formi, a osim njih ispod barijere od 1:38 išli su i Elias, Takahashi, de Angelis i Corti.

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki Zanimljivost »
fbmp ytmp imp