Novosti

MotoGP

Garry McCoy kao MotoGP prinova?

 

FB_CorseMAustralski veteran ima nepopravljivu naviku stalno se vraćati u MotoGP. Ovaj put bi to mogao učiniti u novom timu FB Corse nastalom na pepelu SBK momčadi Bertocchi i...


... nikad zaživjelog BMW-ovog MotoGP projekta

Garry McCoy posljednji se put vratio u MotoGP prvenstvu na kraju 2007. godine vozeći sada već zaboravljeni Ilmor. Ambicije su bile velike, no na kraju je McCoy prije otkaza odvozio samo dvije utrke, dok je sama momčad Ilmora potrajala tek koji mjesec duže. Prošlo iskustvo nije bilo ohrabrujuće, no Australac ne želi učiti na svojim greškama, te je odlučio ugrabiti priliku za povratak u jednako tako neizvjesnom MotoGP projektu nazvanom FB Corse.

 

Radi se o momčadi nastaloj na razvalinama nekadašnje SBK privatne momčadi Bertocchi čije ime automatski budi asocijacije na Kawasaki. Na predstavljanju momčadi je uz Garry McCoya predstavljen i motocikl FB01 kojeg bi trebao pokretati trocilindrični(!) agregat zapremine 799 ccm razvijen od strane tvrtke Oral Engineering, nekadašnjeg BMW-ovog partnera u sličnom, već napuštenom projektu.

 

Cilindar manjka u odnosu na konkurenciju donosi im uštedu od 7,5 kg u području minimalne dozvoljene težine, što bi FB01 i minijaturnog McCoya moglo učiniti najlakšom kombinacijom na MotoGP rešteki, pod uvjetom da se tamo uopće nađu. Naime, iako bi rado opet gledali bravurozna proklizavanja McCoya, momčad FB Corse još uvijek nije našla svoje mjesto na FIM-ovom popisu za 2010. Slično vrijedi i za Moto2 podružnicu ove momčadi koja bi trebala udružiti Simone Grotzkyja i prekrasnu Bimotu HB4.

Više u ovoj kategoriji: « Sport: Stunt prvenstvo Yamaha »
fbmp ytmp imp