Novosti

MotoGP

Rossi-1MHoće li Rossi u Ducati ili Ferrari?

 

Ma koliko puta Rossi izjavio kako svoju budućnost vidi u MotoGP-u, svako malo se pojavi nova glasina o tome kako prelazi u Formulu 1. Malo prečesto da bi bilo slučajno? Ovaj put taj trač ima dodatnu težinu jer je...


... Luca di Montezemolo izjavio kako će učiniti sve da Rossija dovede u Ferrari.

Rossiju na kraju ove godine ističe ugovor s Yamahom. Ako pitate njega, reći će vam da svoju budućnost vidi u MotoGP-u i da će se prvo pokušati dogovoriti s Yamahom. Ako pratite zakulisne igre, onda vas zabavlja mogućnost da će iduće godine Rossi voziti na Ducatiju. Ako pak pitate Luca di Montenzemola, prvog čovjeka Ferrarija, Rossi će tijekom 2011. voziti njegov F1 bolid.

 

Iako je izjavio da je spreman učiniti sve kako bi se to dogodilo, Montezemolo ipak ima nekoliko velikih prepreka na tom putu. Kao prvo, Rossi je u igri kao treći vozač Ferrarija, a još nije sasvim izvjesno da li će 2011. F1 momčadi imati pravo na još jedan bolid na startnoj rešetki. Kao drugo, Rossi je već nekoliko puta izjavio da svoju budućnost ne vidi u tom sportu. Nakon što mu dosadi jurnjava na 2 kotača, rekreativno bi se posvetio samo reli utrkama, tvrdi da će za Formulu 1 do tada biti već prestar.

 

Rossi-2MIpak, govori li nešto u prilog Montezemolovoj želji? Malo tko bi uopće, a posebno jedan Talijan, odbio priliku da vozi za najslavniju momčad u svijetu automotosporta. Vjerojatno i Rossija jako golica takva mogućnost. Uostalom, Rossi nikad nije bio sasvim imun na čari Ferrarijevog F1 bolida što je dokazao i svojim redovitim odazivanjem pozivima momčadi propetog konjića da im se pridruži na zimskim testiranjima.

 

I uglavnom je bio vrlo brz, posljednji put ove zime na testiranjima u Barceloni. Da li se Talijan doista navukao, hoćemo li broj 46 iduće godine gledati u najbržem cirkusu na četiri kotača?

Nije baš jako vjerojatno. Čak i ako osvoji svoj deseti naslov svjetskog prvaka, to još uvijek ne znači da će izgubiti motivaciju, posebno ako mu Stoner i Lorenzo učine život zanimljivijim.

 

Osim toga, priče o prelasku Rossiju u F1 uglavnom su bile samo prolazne senzacije u sezoni kiselih krastavaca. Tako je i ovaj put kada je zbog otkazivanja utrke u Japanu nastala velika pauza u rasporedu MotoGP događanja pa se treba nečim malo zabaviti javnost. Tresla se brda rodio se miš. Ili se mi to samo tako nadamo?

Više u ovoj kategoriji: « Susret Supermoto »
fbmp ytmp imp