Novosti

MotoGP

Lorenzo na vrhu, Stoner na dnu

 

MotoGP-LeMans-1MTreća utrka sezone donijela je drugo uzastopno slavlje za nezaustavljivog Lorenza. Rossi ovaj put nije mogao bolje od drugog mjesta, dok je Stoner ponovo posrnuo


Francuski Le Mans nije baš omiljena staza među MotoGP vozačima, no Lorenzo je voli. Pobijedio je na njoj drugu godinu za redom te time nakon slavlja u Jerezu po prvi put ostvario dvije uzastopne pobjede. Sa starta je krenuo kao treći te se nakon brzog obračuna s Pedrosom zalijepio za Rossija. Nakon jednog neuspješnog napada tijekom kojeg su on i Rossi nekoliko puta pretekli jedan drugog, u desetom se krugu uspio probiti naprijed i do kraja utrke svog timskog kolegu ostaviti za nepunih 6 sekundi.

 

Treće je mjesto trebalo pripasti Pedrosi, no jednako kao i u Jerezu, Španjolac na izdisaju utrke nije mogao obraniti svoju poziciju. U posljednjem krugu se pored njega prvo pogurao timski kolega Dovizioso, a onda nakon dvije pogreške i Hayden koji je tako i treću utrku zaredom završio na četvrtom mjestu.

 

Iza na kraju petog Pedrose dugo vremena nije bilo nikog, a onda je ciljem projurio usaljeni Melandri koji je iz utrke u utrku sve brži sa svojom Gresini Hondom, s time da je za tu prigodu ponovo prešao s Ohlinsovog na Showa ogibljenje. Domaći junak de Puniet je nakon problema s gumama odlučio malo usporiti tempo i sa što manje stresa dohvatiti sedmu poziciju blaženo nesvjestan da se iza njihovih leđa cijelu utrku bespoštedna utrka za osmo mjesto.

 

Veteran Edwards tu se uhvatio u koštac sa četvoricom „školaraca" kojima je to prva MotoGP sezona i u pokušaju igranja na iskustvo izvukao deblji kraj završivši tek na 12 mjestu. Slučaj je htio da u trenutku prelaska kroz cilj tu petorku predvodi osmi Barbera s minimalnom prednošću ispred Espargaroa, Simoncellija, Aoyame i već spomenutog Edwardsa. Ozlijeđeni Kallio postavio si je zadatak završiti utrku i za to je bio nagrađen s tri boda budući četiri vozača nisu došli do kraja.

 

Zapravo, Bautista nije došao ni do početka, budući je odustao od nastupa još u subotu kad je pao i tako pogoršao ozljedu svog lijevog ramena kojeg je polomio tjedan dana ranije na motokros treningu. Za očajan Suzukijev vikend pobrinuo se i Capirossi koji je pao u prvoj trećini utrke dok se vrzmao oko 8 pozicije, a gotovo istovremeno svoj je nastup padom završio i Spies koji je u tom trenutku bio jedanaesti. Ipak, najviše je prašine podigao pad Stonera kojem je ponovo iznenada popustio prednji kraj te je tako u tri utrke ubilježio dva pada i jedno mršavo peto mjesto u Jerezu. Iako je možda još prerano govoriti o tome da je definitivno prokockao svoju kandidaturu za osvajanje naslova prvaka, svakako će mu biti teško uhvatiti korak sa vodećima, a posebno Lorenzom koji bilježi gotovo savršeni učinak. Španjolca koji je dosad osvojio 70 od mogućih 75 bodova može pratiti samo Rossi, dok treći Dovizioso i četvrti Pedrosa već sada bilježe poprilični zaostatak za vozačima Yamahe.

 

>> Trenutni poredak




MotoGP-LeMans-2M MotoGP-LeMans-3M MotoGp-LeMans-4M MotoGP-LeMans-5M

 

Više u ovoj kategoriji: « Piaggio Hrvatska MotoGP »
fbmp ytmp imp