Novosti

MotoGP

Tmurno krštenje Silverstonea

 

MotoGp-trening-1MJorge Lorenzo je najbržim vremenom na prvom slobodnom treningu krstio dramatično obnovljenu stazu u Silverstoneu koja se od ove godine ponovo vraća u MotoGP kalendar.


MotoGp-trening-2MMotoGP vozače je u petak, na prvom slobodnom treningu na novoj stazi u Silverstoneu, dočekalo tipično tmurno britansko vrijeme, da bi desetak minuta prije kraja pala i ozbiljnija kiša i tako dodatno smanjila priliku za kvalitetno upoznavanje staze. Silverstone je u MotoGP kalendaru zamijenio stazu u Doningtonu i tako nakon nakon duge pauze ponovo postao poprište utrke za svjetsko prvenstvo u motociklizmu.

 

Nimalo iznenađujuće, u takvim se promjenjivim uvjetima najbržim pokazao Jorge Lorenzo koji je jedini uspio tijesno progurati svoj najbolji krug ispod 2 minute i 6 sekundi. Brzo uči i za samo 15 stotinki sporiji Casey Stoner, dok je treće najbrže vrijeme odvozio Dovizioso. De Puniet je bio četvrti ispred Spiesa, Pedrose i Melandrija. Kažu da je stare konje teško naučiti novim trikovima, pa se tako na ovoj novoj stazi dva najveća MotoGP veterena nisu osobito iskazala. Edwards je bio 12. sa 2,5 sekundi zaostatka za Lorenzom, dok je Capirossi bio tek 15. sa deficitom od skoro 4 sekunde.

Više u ovoj kategoriji: « Piaggio grupacija Sea Doo 2010. »
fbmp ytmp imp