Novosti

MotoGP

Ponovo Lorenzo

 

MotoGP-Assen-1MUtrka u Assenu bila je podosta nalik onoj u Silverstoneu. Lorenzo je ponovo odnio uvjerljivu pobjedu ispred Pedrose i Stonera kojem je to bilo prvo ovogodišnje penjanje na podij


Samo šest dana nakon slavlja u Silverstoneu, Lorenzo je ostvario besprijekornu pobjedu i u Assenu. Nakon uvjerljivog starta, u jednom trenutku su mu Pedrosa i Stoner došli u zavjetrinu, no na duže staze ipak nisu mogli pratiti njegov ritam i ubrzo je postalo jasno da će Lorenzo četvrti put ove sezone osvojiti maksimalan broj bodova. Dvoboj za drugo mjesto zapravo i nije bio dvoboj budući je Pedrosa u drugoj polovici utrke dozirao svoju prednost pred Stonerom koji se osvajanjem trećeg mjesta po prvi put ove sezone popeo na pobjedničko postolje.

 

MotoGP-Assen-2MZato je obračun za četvrto mjesto bio puno neizvjesniji, barem tako dugo dok de Puniet nekoliko krugova prije nije upao u problem s gumama, što je omogućilo Spiesu da malo pobjegne njemu i Doviziosu. Njih su se dvojica u zadnja dva kruga nekoliko puta međusobno napali, da bi na izlasku iz zadnje šikane Dovizioso ipak bio brži i tako de Punieta po četvrti put ove sezone osudio na osvajanje šestog mjesta.

 

Sedmi Nicky Hayden je skoro cijelu utrku bio usamljen jednako kao i osmi Edwards. Marco Simoncelli je 9. mjesto izvojevao tek u posljednjim metrima nakon dvoboja sa Espargaroom, jednako kao što je u borbi za 11. mjesto Kallio tek u zadnjoj šikanu nadmudrio Barberu.

Tek trinaesti Capirossi je i dalje u očajnoj formi, tako da je uspio biti brži samo od svog timskog kolege Bautiste i Hondinog test vozača Akiyoshija koji nastupa kao zamjena za Aoyamu. Rossiju i Aoyami se na popisu ozlijeđenih još u petak pridružio i Melandri koji je iščašio rame, što znači da je i u Assenu nastupio sramotno malen broj od samo petnaestorice vozača.

Više u ovoj kategoriji: « Sajmovi Superbike »
fbmp ytmp imp