Novosti

MotoGP

Pobjeda Pedrose, povratak Rossija

 

MotoGP-Pedrosa-1MUtrka za VN Njemačke najviše je zadovoljstva donijela Pedrosi, no nije se mogao požaliti ni Rossi koji je svoj nevjerojatno brzi povratak na staze okrunio četvrtim mjestom.


Umjesto njega se na listu teško ozlijeđenih u 9. krugu utrke upisao de Puniet.

Uzbudljiva utrka u Sachsenringu imala je svoja dva poluvremena. Naime, teški pad u 9. krugu u kojem je de Puniet zaradio višestruke prijelome rezultirao je crvenom zastavom, nakon čega je odvožena nova i skraćena utrka. Osim ozlijeđenog de Punieta, na startu te druge utrke nisu se našli ni Bautista ni Espargaro koji su sudjelovali s Francuzom u istom incidentu.

 

MotoGP-Pedrosa-2MDruga utrka nas je počastila zanimljivim dvobojem Pedrose i Lorenza koji je razriješen negdje sredinom utrke kada je Pedrosa počeo nizati luđački brze krugove te se uspio odvojiti od svog zemljaka, koji je na kraju bio zadovoljan osvajanjem drugog mjesta. Borba za treće mjesto je odlučena tek u zadnjem zavoju zadnjeg kruga kada je Stoner uspio nadmudriti Rossija, koji je tako borbom za postolje i osvajanjem četvrtog mjesta i više nego uspješno zaključio svoj nevjerojatno brzi povratak na stazu.

 

Neko se vrijeme s Rossijem borio i Dovizioso, no on je na kraju ciljem prošao kao peti, ispred šestog Simoncellija kojem je to rezultat karijere u najjačoj klasi. Hayden je bio sedmi, Spies osmi, dok su poredak prve desetorice zaokružili Barbera i Melandri. Cilj su vidjeli još samo Capirossi i de Angelis, dok su uz ranije spomenutu trojicu utrku padom završili i Kallio i Edwards.

 

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki Ninja 400 MotoGP prvenstvo »
fbmp ytmp imp