Novosti

MotoGP

Pedrosine dvije u nizu

 

MotoGP-Misano-1MPedrosa je u tipično svom stilu došao do četvrte ovogodišnje pobjede, druge uzastopne. Nakon što je sedam dana ranije pobijedio u Indianapolisu, Pedrosa je svoju sjajnu...


... formu potvrdio i u Misanu. Tipično u svom stilu, već se početkom utrke izdvojio u vodstvu i više ga nitko nije vidio, barem ne izbliza.


Najbliži mu je bio Lorenzo, no vidjevši da mu se bez ulaženja u velike rizike neće moći približiti, zadovoljio se time da održava svoju prednost pred Rossijem. Iako je pred kraj utrke bio najbrži na stazi, Rossi nije mogao bolje od trećeg mjesta, a o tome da pritom nije štedio ni sebe ni svoj motor govori i to da je u počasnom krugu ostao bez goriva.

 

Na putu do podija Rossi nije imao previše posla, određene mu je probleme stvarao samo Stoner kojeg je uspio priječi iz drugog pokušaja. Australca je ubrzo obišao i Dovizioso, tako da je Stoner na kraju bio tek peti s popriličnim zaostatkom za vodećima. Šesti je bio Spies koji je malo zapeo u prvim krugovima, da bi se onda počeo probijati kroz poredak, obišavši pritom i svog timskog kolegu Edwardsa koji je završio kao sedmi.

 

MotoGP-Misano-2MOsmo mjesto je pripalo Bautisti nakon što se skoro cijelu utrku borio s devetim Barberom, ali i desetim Melandrijem. Kao jedanaesti ciljem prolazi Espargaro sa minimalnom prednošću ispred Aoyame, a kao trinaesti je završio de Puniet koji je u jednom trenutku nakratko izletio sa staze. Uvjerljivo posljednji utrku je završio Simoncelli koji se na stazi pored koje je odrastao nikako nije mogao usuglasiti sa svojom Hondom.

 

Popis onih koji nisu završili utrku još je u prvom krugu otvorio Hayden koji se zaletio u Capirossija izbacivši obojicu iz igre pri čemu je Talijan teško ozlijedio prst. Cilj ponovo nije vidio ni Kallio koji nakon očajne sezone ima sve manje šanse za nastavak svoje MotoGP karijere.

 

Pedrosa se novom pobjedom još malo približio Lorenzu na vrhu ukupnog poretka, no daleko od toga da se time izravno vratio u igru za osvajanje naslova. Za takvo što bi mu uz nastavljanje pobjedničkog niza trebalo i nekoliko Lorenzovih posrtanja, što s obzirom na stalnost njegove forme i ne izgleda previše vjerojatno.

 

Više u ovoj kategoriji: « Honda VT 750 S Smart skuter »
fbmp ytmp imp