Novosti

MotoGP

Probudio se i Stoner

 

MotoGP-Aragon-1MU umjereno zanimljivoj utrci u Aragonu uvjerljivi je Stoner došao do svoje prve pobjede, dok je Lorenzo prvi put ostao bez pobjedničkog postolja


Taman kada su svi pomislili da je Stoneru dosta Ducatija i da je Ducatiju dosta Stonera, Australac je na utrci u Aragonu ostvario uvjerljivu pobjedu koja je podsjetila na njegove najbolje dane. U jednom od prvih zavoja Lorenzo mu je nakratko preuzeo vodstvo, no to je trajalo samo 5 sekundi nakon čega Stoner više nikoga nije vidio na horizontu. Sa stanovišta borbe za pobjedu, bila je to još jedna od onih nezanimljivih utrka u kojima neki od vozača, u ovom slučaju Stoner, ima ritam kojeg ostali ne mogu pratiti.

 

Možda je moglo biti i zanimljivije da Pedrosa, sasvim nekarakteristično za sebe, nije imao loš start. Iako je na dugim ravnim dijelovima s lakoćom projurio pored Spiesa, Haydena i Lorenza, pokazujući još jednom superiornost Hondina agregata, u trenutku dok se probio na drugo mjesto Stoner je već bio na sigurnoj udaljenosti.

Da staza u Aragonu, koja je poslužila kao zamjena za nikad izgrađeni Balatonring, odgovara Ducatiju dokazao je i Hayden koji je cijelu utrku čamio iza Lorenza da bi se pred sam kraj posljednjeg kruga hrabro probio ispred njega i prošao kroz cilj kao treći. Tako je Lorenzo, za jednu desetinku sekunde promašio pobjedničko postolje, po prvi put ove sezone.

 

MotoGP-Aragon-2MJednako neizvjesna je bila i borba za peto mjesto u kojem je Spies herojski odolijevao napadima na ravnicama osjetno bržeg Doviziosa. Njihova serija međusobnog pretjecanja u posljednja dva kruga završila je nekoliko zavoja prije kraja kada je Dovizioso pao prilikom pokušaja obilaženja s vanjske strane. Time je njegovo šesto mjesto naslijedio Rossi, koji je svoju slabu formu pravdao problemima s ramenom, a odmah iza njega ciljem je prošao Simoncelli. Već tradicionalno, najzanimljivije borbe su negdje u sredini poretka, pa je tako i ovaj put najneizvjesniji bio četveroboj za osmo mjesto. Na kraju je ono, treći put zaredom, pripalo Bautisti ispred Melandrija, Espargaroa i jedanaestog Barbere koji je za Bautistom zaostao za manje od 3 desetinke.

 

Nakon greške na startu Colin Edwards se uspio probiti samo do 12 mjesta, pretekavši tek Aoyamu i Kallia. Osim Doviziosa, utrku je padom završio i de Puniet kojem je u posljednje vrijeme sreća ponovo okrenula leđa, dok se Capirossi uopće nije ni pojavio u Aragonu.  To što nije vozio utrku zbog pišljive ozljede prsta, najbolji je dokaz da je sasvim izgubio svoju motivaciju za borbu sa Suzukijem.

 

fbmp ytmp imp