Novosti

MV Agusta F4 1000 R

Povratak u okvire klase

 

MVAgustaF41000R1MMV Agusta F4 je po mišljenju mnogih još uvijek najljepši motocikl na svijetu. Iako je osnovni model svjetlo dana ugledao pred više od jednog desetljeća i...

... dosadašnji je model čak i u usporedbi s najnovijim motociklima djelovao vrlo svježe, ne pokazujući ni u najmanjoj mjeri breme svojih godina.

 

Na estetskom planu ovaj plemeniti motocikl nije zaostajao, no godine su se ispod njezinih plastičnih oplata ipak počele osjećati i uzimati svoj danak, što su u Agusti privremeno pokušali riješiti jednostavnim povećanjem radne zapremine agregata.MVAgustaF41000R2M

 

No, taj izlet nije predugo trajao i sada nam se Agusta vraća u okvire klase kojoj je oduvijek i pripadala, kako na estetskom, tako i na mehaničkom planu. Estetske promjene su srećom minimalne i još uvijek itekako odražavaju prepoznatljivi Agustin duh, no prema riječima ljudi iz Aguste, ergonomija na novom motociklu izmijenjena je kako bi se vozači lakše nosili sa snažnim performansama.

 

Na mehaničkoj strani nova F4 dolazi s posve novim pogonskim agregatom, rednim četverocilindrašem čija je radna zapremina sada 998 ccm, a razvija najveću snagu od 186 KS pri 12.900 okr/min, uz najveći okretni moment od 114 Nm pri 9,500 okr/min, što je dovoljno za razvijanje najveće brzine od deklariranih 305 km/h.

 

MVAgustaF41000R3MDakle, nema više govora o 312 km/h, po kojima je njezina prethodnica dobila slavno ime. Prednji ovjes čine Marzocchi okrenute vilice impozantnog promjera od 50 mm i hoda 120 mm, podesive po svim parametrima, dok je straga smješten monoamortizer, također podesiv po svim parametrima, s hodom od 120 mm.

 

Za kočenje su na prednjem kotaču montirana dva plivajuća diska promjera 320 mm, a na njih sasvim očekivano djeluju radijalne Brembo Monobloc čeljusti s četiri klipića, te čeličnim kočionim crijevima. Na stražnji kotač montiran je jedan disk promjera 210 mm, te čeljust s četiri klipiča. Težina motocikla bez tekućina iznosi 192 kg.

Više u ovoj kategoriji: « IDM Superbike Croatia Osiguranje »
fbmp ytmp imp