Novosti

MX1

Cairoli obranio naslov

 

MX1-1MIako sezona još nije gotova, Cairoli je već obranio naslov svjetskog motokros prvaka u najprestižnijoj klasi. Uspjeh je to veći ako znamo da mu je to prva sezona s KTM-om


Nakon što je prošle godine osvajanjem naslova u MX1 klasi pomogao Yamahi da zaokruži svoju apsolutnu dominaciju u svim najjačim klasama svjetskih prvenstva, Tony Cairoli spakirao je svoje kofere i obukao narančasto. Bio je to hrabar potez budući su mu u KTM-u namijenili potpuno novi i još ne dokazani model 350 SX-F koji je snažnije 450-ice trebao poraziti po principu um caruje, snaga klade valja.

 

MX1-2MVeć je na prvim utrkama postalo jasno da su Cairoli i 350 SX-F dobitnička kombinacija, a to je i službeno potvrđeno prošlog vikenda u Brazilu kada je spomenuti dvojac iz prvog pokušaja osvojio naslov svjetskog prvaka. Osvajanje titule dvije utrke prije kraja sezone nije bilo u scenariju, no slučaj je htio da mu se dva dobra nastupa poklope sa odustajanjem njegovog glavnog konkurenta Desallea koji je branio boje Suzukija.

 

Iako je u prvoj utrci zapeo na startu, Cairoli se brzo probijao kroz poredak i u posljednjim trenucima prestigao spomenutog Desallea završivši na kraju kao drugi iza Davida Phillippaertsa na Yamahi. U drugoj je trci dana Cairoli u jednom trenutku pao, no ponovo se probijao naprijed i ubrzo dostigao tada vodećeg Desallea. Nesretnom Belgijancu motocikl tada otkazuje poslušnost i tako Cairoli ostvaruje trinaestu ovogodišnju pobjedu i zasluženo osvaja svoj ukupno četvrti naslov svjetskog prvaka.

 

TRENUTNI POREDAK:

 

1. Cairoli KTM 578
2. Dessale Suzuki 471
3. Philippaertes Yamaha 441
4. Nagl KTM 420
5. Ramon Suzuki 408

 

Više u ovoj kategoriji: « Speedway GP Yamaha XJ6 »
fbmp ytmp imp