Novosti

MX2

Još jedna MX titula za KTM

 

MX2-KTM-1MMarvin Musquin je obranio naslov svjetskog prvaka u klasi MX2 i time se pridružio svom KTM-ovom timskom kolegi Cairoliu koji je istu stvar već odradio u...


... najprestižnijoj kategoriji MX1. Kada netko naniže pet uzastopnih pobjeda u nizu, onda se može slobodno reći da isti zaslužuje naslov prvaka. Marvin Musquin je sredinom sezone učinio upravo to i zato mu je drugo mjesto osvojeno proteklog vikenda u nizozemskom Lieropu bilo dovoljno da osvoji naslov svjetskog prvaka u klasi MX2. To je njegov drugi naslov u nizu u toj kategoriji i treći uzastopni za KTM.

 

MX2-KTM-2MDo naslova prvaka je stigao već nakon prve utrke u Lieropu, ne toliko svojom zaslugom, koliko nesrećom koja je snašla šesnaestogodišnjeg Kena Roczena, jedina preostala konkurenta u borbi za titulu. U trenutku dok je bio u vodstvu, Roczena je izdao njegov Suzuki te je morao odustati, nakon čega je Francuzu i osvojeno treće mjesto bilo i više nego dovoljno da osvoji titulu. U drugoj je utrci Masquin otišao korak dalje i bio drugi, te je na kraju dana na svom kontu imao nedostižnih 89 boda prednosti ispred Roczena.

 

KTM-ov uspješan dan je na istoj stazi uveličao i Cairoli koji je ukupnom pobjedom u klasi MX1 pokazao da mu ni nakon obrane naslova ne nedostaje motivacije, a istovremeno je na drugom kraju svijeta, u Turskoj, David Knight postao svjetski enduro prvak u klasi E3.

 

fbmp ytmp imp