Novosti

Otkazana priredba

HMK-logoMHMS zabranio utrku u Marofu


Ponovno je otkazana priredba „2. Moto Speed Festival" koja se trebala održati sljedeće subote 02.10. na pisti „ST Rauš" u Novom Marofu. Prvi puta otkazana radi lošeg vremena,

a drugi put i radi neshvatljive zabrane Hrvatskog Motociklističkog Saveza svojim klubovima članicama.

Nakon što je upropastio gotovo sva Prvenstva Hrvatske, HMS sada zabranjuje iz jala i drugima klubovima organizirati utrke. Prisjetimo se, vozači Supermoto ove godine bojkotiraju HMS i željeli bi voziti mimo skupog nacionalnog Saveza na lokalnom nivou, no HMS zabranjuje čak i mjernim službama da im mjeri vrijeme, po sistemu - ako smo mi ne možemo napraviti utrke - neće nitko. No 1.HMK Zagreb podsjeća da se svaki dan, a osobito vikendom, na Grobniku održavaju najnormalnije utrke koje se ne boduju za PH, pa im nitko ne brani. Žele pravila ista za sve, no to za sada očito nije moguće.

 

Prenosimo otvoreno pismo predsjednika 1.HMK Zagreb g. Miro Papeca:

«Poštovani,

radi niza nepovoljnih okolnosti (negativne koordinacije sa HMS-om, kontinuirano lošeg vremena, sveopće krize, upitnog odaziva učesnika itd.) uz dužnu ispriku i sa žaljenjem izvješćujemo Vas da nećemo biti u mogućnosti organizirati navedenu priredbu i utrke te smo prisiljeni sve otkazati.

1.    Povodom Odluke o zabrani održavanja utrke za prvenstvo Hrvatske u Old Timer disciplini koju je donio predsjednik komisije g. Veljko Žveglić.

2.    2. Povodom hitne Obavijesti predsjednika Športskog odbora HMS-a g. Igora Eškinje od 24.09.2010. o zabrani nastupanja licenciranih vozača, rada sudaca, mjernih službi, timova i promotora HMS-a. 1 HMK Zagreb traži da se ova odluka - obavijest provede prema svim članicama HMS-a na isti način. Molimo predsjednika Sportskog odbora da nam odgovori na koji način se održavaju moto utrke, koje nisu upisane u kalendar HMS-a na automotodromu Grobnik (MK Kvarner, AMD Kvarner), a na kojima nastupaju licencirani vozači, rade suci, mjerne i ostale službe HMS-a.  (vidljivo na web site "Grobnik"- kalendar, ostali elektronski i tiskovni mediji).

Vidljivo je da se pravila HMS-a ne primjenjuju na sve članice jednako i da je ova obavijest usmijerena direktno protiv 1.HMK Zagreb. 1. HMK Zagreb je članica HMS-a i ovakav odnos prema našem klubu je apsolutno nekorektan i štetan, kako za naš klub tako i za cjelokupan moto sport.

S poštovanjem.»

 

 

fbmp ytmp imp