Novosti

Peugeot LXR 125/200

Na istok!

PeugeotLXRMNa prvi pogled LXR djeluje kao potpuno novi model u Peugeotovoj ponudi, međutim na drugi je pogled jasno da se zapravo radi o kopiji tajvanskog skutera SYM HD Evo, kojem je promijenjeno prednje svjetlo, te mu je na prednju masku stavljen znak lava.

Da bi se ovdje doista moglo raditi o francusko-tajvanskoj suradnji svjedoči i to da je LXR jednako kao i original predstavljen u verzijama 125 i 200, te da teži 135 kg. Oba su agregata hlađena tekućinom, s tim da 125-tica broji 13 KS, dok snažniji agregat opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva raspolaže sa 16 KS.

LXR počiva na kotačima promjera 16 cola, dok se kočiona grupa sastoji od dva diska promjera 220 mm. Ovjes je sasvim klasičan,  dvostrukim stražnjim amortizerima moguće je podešavati predopterećenje, a visina sjedala od tla iznosi 795 mm. U bogatoj Peugeotovoj ponudi ovaj bi se proizvod vjerojatno trebao smjestiti stepenicu ispod atraktivnijeg i modernijeg modela Geopolis, u odnosu na kojeg se LXR može pohvaliti samo nižom cijenom i manjom težinom.

 

fbmp ytmp imp