Novosti

Red Bull Romaniacs

Marko Prodan i dalje među najboljima

 

Romaniacs2-0MOkončana je i druga etapa najtežeg hard enduro rally, Red Bul Romaniacs, vožena od Sibiu do Petrosani kroz Transilvaniju.


Etapa nije bila toliko zahtjevna koliko se kod vozača osjećao umor od kiše i teške staze prethodnog dana. Start je ponovo bio ranom zorom. Pred vozačina je bilo više od 150 kilometara Transilvanijskih planina, no osmijeh na lica je već iz ranog jutra svima izmamilo sunce koje je donijelo dodatno olakšanje.

 

Od starta nije bilo nekih većih iznenađenja. Na Service point prvi dolazi Chris Birch koji zadržava vodstvo do kraja etape. Na njemu gotovo da se i nije mogao primjetiti umor od prethodnih dana. S takvom lakoćom leti preko terena na kojem bi se dobro pomučili i iskusniji enduraši.

 

Ostali vozači u Pro klasi nisu mogli sakriti umor. Osim što je za njih današnja etapa ipak bila malo lakša zbog vremena, organizatori su im pripremili stazu koja je bia prepuna strmih skliskih uzbrdica i kamenitih nizbrdica nis koje se obični smrtnici ne bi uputili čak niti pješice!

 

No, na cilj stižu svi u minimalnim razmacima tako da se razlika između vodećeg nakon prvog dana u Pro klasi Grahama Jarvisa (ENG) na Shercu i Chrisa Bircha (NZL) na KTMu od 40 minuta i 40 sekundi, nije puno promjenila, ali to ćemo točno saznati po objavi službenih rezultata nešto kasnije večeras.

 

Naš Marko Prodan je, kako smo već rekli, u prvoj etapi zauzeo odlično 10 mjesto za zaostatkom od 5:15:59 što na ukupno vrijeme i nije pono. U današnjoj etapi je vozio odlično pa je za očekivati i mogući pomak u plasmanu prema gore.

 

Sutra se vozi treća etapa sa startom u Petrosani i ciljem ponovo u Sibiu dužine slične kao i današnja. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se odvijati borbe po klasama jer će sigurno ponajbolji rezultat napraviti oni koji su sačuvali ponešto snage za završnicu utrke.



Romaniacs2-1M Romaniacs2-2M Romaniacs2-3M Romaniacs2-4M
Romaniacs2-5M Romaniacs2-6M Romaniacs2-7M Romaniacs2-8M
Romaniacs2-9M Romaniacs2-10M Romaniacs2-11M Romaniacs2-12M
Romaniacs2-13M Romaniacs2-14M Romaniacs2-15M

 

Više u ovoj kategoriji: « Ducati Sajmovi »
fbmp ytmp imp