Novosti

SBK

Superbike Ninja za 2011.

 

Ninja-SBK-1MUoči utrke u Nürburgringu Kawasaki je službeno predstavio superbike verziju Ninje ZX-10 R za iduću natjecateljsku sezonu. Vozačka postava još nije poznata, no zna se da bi PBM tim trebao biti...


... bitno bolje podržan od japanske centrale. Nakon godina razočaranja i uglavnom slabih rezultata u Superbike prvenstvu, u Kawasakiju su odlučili okrenuti trendove u svoju korist. Već puno puta ispričana priča o novoj Ninji ZX-10 R za 2011. koja je zamišljena prvenstveno kao natjecateljski motocikl, a tek onda i kao cestovni model, svoje je novo poglavlje odradila predstavljanjem superbike varijante uoči predstojeće utrke u Nürburgringu.

 

Ninja-SBK-2MParalelno sa predstavljanjem svog natjecateljskog motocikla za 2011. objavljeno je da će Kawasakijeve zelene boje u Superbike prvenstvu i dalje braniti britanski tim PBM, no sada s još naglašenijim statusom tvorničke momčadi i sa većom financijskom i tehničkom pomoći od strane centrale u Japanu. Vozačka postava još nije objavljena budući još uvijek važu opcije, nadamo se samo da će konačno zavući ruku malo dublje u džep i angažirati i neko zvučnije ime, a ne samo prosječne vozače.

 

Nakon predstavljanja trkaće Ninje, sada preostaje još i služeno upoznavanje javnosti s cestovnom varijantom tog motocikla što bi se trebalo dogoditi na nadolazećem Intermotu koji započinje 6. listopada.

Više u ovoj kategoriji: « Yamaha Miss Interneta »
fbmp ytmp imp