Novosti

Shoei XR-1100


Shoei-XR-1100MJedan od vodećih proizvođača kaciga, Shoei, lansirao je na tržište svoj novi model XR-1100

Intenzivan rad Shoeijevih dizajnera, popraćen opsežnim testiranjima u laboratoriju i u zračnom tunelu, kao i u praksi, s testnim vozačima. Rezultat je XR-1100, kaciga inovativnog dizajna s posve novim mehanizmom vizira, koji uklanja i najmanju mogućnost neželjenog propuštanja zraka zahvaljujući novom 'suction seal' konceptu. Vizir omogućava i šire vidno polje te posjeduje modificirani i veći 'pin lock'.

Ventilacijski sustav također je u potpunosti redizajniran i sadrži sustav negativnog pritiska koji omogućava neprestano oslobađanje toploga zraka, čak i pri malim brzinama. Ventilacijski otvori nalaze se na bradi i na stražnjoj strani kacige, a novi ustroj ventilacijskih kanala smanjuje buku ventilacije.

XR-1100 je i aerodinamički posve nova kaciga, sa sofisticiranim spojlerima uklopljenima u školjku kacige, koji omogućavaju optimizirani protok zraka i stabilnost kacige na velikim brzinama, smanjujući pritom i buku vjetra.
Unutrašnjost je također redizajnirana kako bi se dobila dodatna udobnost, a svi unutarnji dijelovi kacige mogu se skinuti i oprati.

Shoei XR-1100 dostupna je u nekoliko jednobojnih verzija, a u ponudi se, dakako, nalazi i više atraktivnih grafika.
Više u ovoj kategoriji: « Yamaha Triumph Tridays 2009 »
fbmp ytmp imp