Novosti

SPA Francorchamps


SPAMPo prvi puta će jedna hrvatska posada nastupiti na skoro najtežoj i najpoznatijoj utrci za classic motore, "4 Hours of Spa Classic", koja će se održati 19.-21.06.2009. na belgijskom Spa Francorchampsu! To je utrka na kojoj, između ostalih, nastupaju sve istinske legende svjetskog moto sporta:
Giacomo Agostini, Steve Baker, Kork Balington, Eugenio Lazzarini, Marco Luchinelli, Fredie Spencer, Randye Mamola, Dieter Braun, Luca Cadalora, Phil Read...
Hrvatsku ekipu „Cro Spa Team“organizator je primio nakon duže provjere, jer na toj utrci izgleda ne može nastupati baš svatko. Okosnicu „Cro Spa Teama“ čine Romeo Damjanić - šef ekipe i vlasnik motora, te vozači Emil Mokrovčak i Aleksander Car - višestruki prvaci države i Alpe Adria prvenstva.

Motor na kojem će naši vozači nastupiti je Kawasaki Z 1000 J u okviru Nico Bakker. Motocikl je sastavljen u Njemačkoj, a završni štih i pripremu su, prema naputcima vozača, napravili vrhunski moto mehaničari Mladen Golubić - Taubi iz Zagreba i Jura Pohl iz Crikvenice. Prve test vožnje su obavljene, a vozači ne kriju svoje zadovoljstvo karakteristikama motocikla.

Poželimo im sreću, da naprave kvalifikacijske norme i  uspješno završe ovu tešku i opasnu utrku. Nikako ne smijemo zaboraviti i ostale članove ove „ekspedicije“ na Spa.  Dario Pristošek Gigo će nastupiti na „ICGP“-u, a Romeo Damjanić i Igor Bošković  na „The Bikers Classics Track Days“. Bit će tu i prateći članovi, bez kojih se ne može: Teta Vesna, Tina, Mudrica, Mudri, Shokrefumi... Svi oni vole moto sport, druženja i avanture i žele biti dijelom ovakvih svjetskih priredbi. Naravno, na motociklima ima još mjesta za sponzore!
fbmp ytmp imp