Novosti

Sport

Obnovljeni Silverstone

 

SilverstoneMDovršetkom potpuno novog dijela staze, Silverstone je ostvario osnovni uvjet za planirano održavanje MotoGP i Superbike utrka


Silverstone je jedna od najznačajnijih staza i najzanimljivijih staza u povijesti motosporta. Nastao na teritoriju vojnog aerodroma, Silverstone je nebrojeno puta udomio utrke najvišeg svjetskog ranga, a ove godine se njemu ponovo vraća i MotoGP prvenstvo i tako se pridružuje već udomaćenom Superbikeu i Formuli 1. Naporan raspored, posebno ako uzmemo u obzir da je ta britanska staza u fazi velikog renoviranja.

 

Prva etapa te transformacije Silverstonea odnosila se na izgradnju potpuno novog segmenta staze kojim se u drastično mijenja i bitno produžuje zadnja trećina kruga. Taj je dio projekta upravo završen, a istovremeno je započela izgradnja potpuno novih boksova koji bi trebali biti završeni 2011. godine. Paralelno sa svime time radi se i na poboljšanju komfora gledatelja, a sve bi to ovu staru stazu trebalo učiniti jednim od najmodernijih poprišta oktanskog sporta na svijetu.

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Honda »
fbmp ytmp imp